Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τζουλιάνο Αμάτο: Απαράδεκτοι οι Ευρωπαίοι με την Ελλάδα

O Τζουλιάνο Αμάτο (δεξιά) ο πρόεδρος της Βουλής της Μάλτας καθηγητής Μάϊκλ Φρέντο (στο μέσον) και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου καθηγητής Σπ. Φλογαϊτης (αριστερά)

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα, αναφορικά με την υπόθεση του δημοσίου χρέους, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας καθηγητής Τζουλιάνο Αμάτο. Έχει διαρραγεί η αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης, τόνισε, και η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η έκδοση ευρωομολόγων.

Τα παραπάνω δήλωσε στη διεθνή συνάντηση επιστημόνων και πολιτικών από όλη την Ευρώπη με θέμα «Η κρίση χρέους κρατών της Ευρωζώνης και η μετεξέλιξη των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του στις 8 και 9 Ιουλίου στη Βαλέτα της Μάλτας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO).
Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας κ. Τόνιο Φενέκ, ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών κ. Σαρλ Μανιόν ενώ την κεντρική ομιλία που αφορούσε την Ελλάδα έκανε ο καθηγητής Γιάννης Δρόσος.
Την εκδήλωση φιλοξένησε στο Παλάτι των Ιπποτών ο πρόεδρος της Βουλής της Μάλτας καθηγητής Μάϊκλ Φρέντο, ενώ την επιστημονική ευθύνη είχε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ρώμης Τζούλιο Ναπολιτάνο, γιoς του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής και παρακολούθησαν ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μάλτας κ. Έντι Φενέκ Αντάμι πολλοί αξιωματούχοι, πρέσβεις κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου