Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ο Βενιζέλος θυσίασε το πολιτικό του μέλλον για "εμάς"


Ο Βενιζέλος θυσίασε το πολιτικό του μέλλον για "εμάς"
Την άποψη ότι ουσιαστικά έχει «κάψει» το πολιτικό του μέλλον και την προοπτική να γίνει πρωθυπουργός, αποδεχόμενος τον ορισμό του ως υπουργού Οικονομικών - μεσούσης της οικονομικής κρίσης -, εξέφρασε χθες δημοσίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Απαντώντας στην προσωπική επίθεση που δέχτηκε από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς του στο θέμα των εμπράγματων εγγυήσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε με νόημα: «Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς έχει κάνει μία επιλογή, τον ενδιαφέρει πρωτίστως να έρθουν τα πράγματα έτσι ώστε να γίνει πρωθυπουργός. Εγώ έχω κάνει μία άλλη επιλογή: ανέλαβα μία ευθύνη, μία δυσβάστακτη ευθύνη, το ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό έγινε χωρίς να το επιθυμώ ή να το επιδιώκω, και προκειμένου να φέρω εις πέρας αυτή την αποστολή, που τη θεωρώ εθνική, έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική».

Ο κ. Βενιζέλος όμως προχώρησε ακόμη περισσότερο, και όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η δήλωσή του ότι έχει θυσιάσει τις πολιτικές του προοπτικές, έκανε σαφές ότι έχει αφήσει πίσω τους προσωπικούς του στόχους. «Στέλνει ένα μήνυμα ότι είμαι προσωπικά απελευθερωμένος από συμβατικές ματαιοδοξίες. Αυτό σημαίνει. Αυτό είναι μια πάρα πολύ καλή αφετηρία, ν' ασκείς τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών για το καλό του τόπου».
«ΚΑΡΦΙΑ». Παράλληλα άφησε αιχμές για χειρισμούς που έγιναν από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζοντας «λάθος» το μέτρο με τις αποδείξεις. «Το λάθος είναι ακριβό, το πληρώνει το κράτος αυτό» είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ σε άλλο σημείο σχολίασε ότι «ευτυχώς» το σύστημα για τις αποδείξεις καταργείται από το 2012.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου