Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

«Η ελληνική Περιφέρεια θα δώσει το στίγμα της ανάπτυξης»


«Η ελληνική Περιφέρεια θα δώσει το στίγμα της ανάπτυξης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης, κατά την παρέμβασή του στην ημερίδα για την ανάπτυξη της υπαίθρου, που διοργάνωσε χθες το βράδυ ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη στην Άρτα, με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλου Στασινού και θεσμικών παραγόντων του νομού.

Ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα την προτεραιότητα που έδωσε η κυβέρνηση στην εφαρμογή του Καλλικράτη, τονίζοντας ότι η κάθε περιοχή προωθεί καλύτερα τα πλεονεκτήματά της.

Αφού χαρακτήρισε ηγετικό το ρόλο των αιρετών, ο κ. Ξυνίδης υπογράμμισε ότι «προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές, ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που αποτελούν τροχοπέδη για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της επαρχίας, ώστε με ηγέτες τις αιρετές περιφέρειες να έρθει η ανάπτυξη σε κάθε τόπο».

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη με βασικούς άξονες τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και το πλέγμα των δραστηριοτήτων που σχετίζεται με τη θάλασσα.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου