Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Για την άμεση και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής


Σύμφωνοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι
με τις πρότασεις της επιστολής Βενιζέλου


Τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε η επιστολή με τις προτάσεις που έστειλε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και αφορούσε την άμεση και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Στην επιστολή με αποδέκτες....
προς τους υπουργούς Οικονομικών, τον πρόεδρο της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον επίτροπο Ολι Ρεν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο κ. Βενιζέλος ζητούσε ακόμη την απόδοση πολιτικής λύσης στο «σίριαλ» που άρχισε με το αίτημα της Φινλανδίας και άλλων κρατών μελών για την παροχή εγγυήσεων.

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμερίζεται τους στόχους που θέτει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιστολή του σε κοινοτικούς αξιωματούχους, σχετικά με την ανάγκη ταχείας και πλήρους εφαρμογής της απόφασης των ηγετών της Ευρωζώνης που ελήφθη στις 21ης Ιουλίου», δήλωσε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του ‘Ολι Ρεν.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Αλταφάζ τόνισε ότι «η Επιτροπή συμφωνεί με τις επισημάνεις του κ.Βενιζέλου, ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν απόλυτη σαφήνεια σχετικά με το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, κάτι που, όπως τόνισε, «θα είναι προς όφελος της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη συνολικά».
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων, ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου τόνισε ότι «οι συζητήσεις στο επίπεδο της ευρωζώνης, που άρχισαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ώστε να επιβεβαιωθεί η ευθυγράμμισή της με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου». 
Ο ίδιος τόνισε πως από όσο γνωρίζει η Επιτροπή δεν έχουν υποβληθεί ανάλογα αιτήματα από άλλα κράτη - μέλη της ευρωζώνης και τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου συνιστούν υποθετικά σενάρια.       tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου