Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Την Ίντερ τη... νίκησε, την κούραση όχι!


Ο εξαιρετικός Ολυμπιακός πέρασε το... τεστ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Με δέκα παίκτες από το 28', προηγήθηκε 2-0 της Ίντερ, όμως στο τέλος κουράστηκε και ήρθε το 2-2. Σούπερ Γέστε, Μοντέστο, Μιραλάς.

Με... άριστα δέκα πέρασε ο Ολυμπιακός το τελευταίο φιλικό τεστ κόντρα στην Ίντερ. Οι “ερυθρόλευκοι”, αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 28' εξαιτίας της κόκκινης......
κάρτας του Μέλμπεργκ, έπαιξαν εκπληκτικά για τριάντα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα των Φέισα 47' και Μοντέστο 68'. Στη συνέχεια όμως κουράστηκαν και οι “νερατζούρι” που αποδοκιμάστηκαν από τους φιλάθλους τους, ισοφάρισαν σε 2-2 με τέρματα του Πατσίνι στο 75' και στο 87'.

“Χαλάστρα” από Μέλμπεργκ και διαιτητή


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Κοστάντσο κάτω από τα δοκάρια, τους Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Μαρκάνο αριστερά και τον Μοντέστο δεξιά. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ουρτάδο και Φέισα τα δύο κεντρικά χαφ, ο Φουστέρ που έπαιζε μπροστά τους και οι Γέστε – Φετφατζίδης στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν μόνος του ο Μιραλάς.


Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο ρυθμός ήταν καλός από τα πρώτα λεπτά, ενώ μόλις στο 7' ο Ολυμπιακός είχε και την πρώτη του ευκαιρία. Ο Γέστε εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Μοντέστο πήρε την κεφαλιά από καλή θέση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Οι “ερυθρόλευκοι” έδειχναν καλά στοιχεία στο γήπεδο, ωστόσο στο 28' τα πράγματα... μπερδεύτηκαν. Ο Μέλμπεργκ, που στο 23' είχε “κιτρινιστεί” για ένα δυνατό φάουλ, έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, έχασε την μπάλα και στην συνέχεια σταμάτησε αντικανονικά τον αντίπαλό του. Ο διαιτητής δεν... δίστασε, έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σουηδό που έφυγε για τα αποδυτήρια και έκανε... έξαλλους τους Πειραιώτες. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι συνεργάτες του διαμαρτυρήθηκαν πως η απόφαση ήταν αυστηρή, ωστόσο πλέον ήταν αργά.


Ο Ολυμπιακός έπαιζε πλέον με δέκα παίκτες και το φιλικό ουσιαστικά είχε “χαλάσει”. Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η Ίντερ πίεσε ψηλά εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα, έχασε κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο το 0-0 έμεινε μέχρι το 45'.


Μάγκας και... Ευρωπαίος!


Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και πολλοί περίμεναν πως ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί κουρασμένος, έγινε το ακριβώς αντίθετο. Οι Πειραιώτες ήταν εκπληκτικοί. Μάλιστα, ο Βαλβέρδε δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο ξεκίνημα, καθώς μόλις στο 47' από εκτέλεση φάουλ του Γέστε, ο Φέισα πήρε ωραία την κεφαλιά και έκανε το 1-0. Το τέρμα αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των “ερυθρολεύκων”, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά ήταν οι απόλυτοι κυρίαραχοι στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, στο 68' ο Μοντέστο έφερε σε ακόμα δυσκολότερη θέση τους Ιταλούς, αφού με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-0.


Από το 70' και μετά όμως έκανε την εμφάνισή της η κούραση, παρά τις πολλές αλλαγές του Βαλβέρδε. Η άμυνα του Ολυμπιακού άρχισε να... παραπατάει και τελικά στο 75' έπειτα από κάθετη μπαλιά του Φαραόνι, ο Πατσίνι μείωσε σε 2-1. Οι “νερατζούρι” εκμεταλλευόμενοι την κούραση πλέον των “ερυθρολεύκων” και υπό την πίεση των οπαδών τους που γιούχαραν, ισοφάρισαν στο τελικό 2-2 στο 89' και πάλι με τον Πατσίνι.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λουντοβίκ Γκρεμόντ.


ΚΌΚΚΙΝΕΣ: 28' Μέλμπεργκ (δεύτερη κίτρινη).


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23' Μέλμπεργκ, 29' Ουρτάδο - 8' Σάμουελ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος (57' Παπάζογλου), Μοντέστο, Ουρτάδο, Φέισα (76' Ποτουρίδης), Φουστέρ (46' Μανιάτης), Γέστε (57' Χολέμπας), Φετφατζίδης (57' Χαβίτο), Μιραλάς (63' Πάντελιτς).


ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Σάμουελ (51' Ρανόκια), Κίβου (74' Φαραόνι), Τζόναθαν (46' Πατζίνι), Τιάγκο Μότα, Καμπιάσο (90'+1 Κρισέτιγκ), Όμπι, Αλβάρεζ (46' Πάντεφ), Μίλιτο, Καστάνιος (64' Σαντόν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου