Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτη, αναδρομική εισφορά 1% στις μικτές αμοιβές στο Δημόσιο από 1η Οκτωβρίου


Από 1 Οκτωβρίου θα γίνει η παρακράτηση και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή του χρόνου,  του 1% των αποδοχών των εργαζομένων του Δημοσίου  (Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, υπάλληλοι όλων  των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ. οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΤΠΔΥ),  ως έκτακτη εισφορά κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο (16287/1375 - 07/09/2011), του υπουργού  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, η ειδική εισφορά ισχύει αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου και οι εισφορές που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.7.2011 θα πρέπει να κατανεμηθούν ισόποσα ανά μήνα και να εισπραχθούν μαζί με τις εισφορές των επόμενων μηνών, μέχρι το τέλος του έτους.

Η ειδική εισφορά επιβάλλεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (  βασικοί μισθοί, πάσης φύσεως επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος αλλοδαπής, αμοιβές και αποζημιώσεις, τρίμηνες αποδοχές, υπερωρίες, αποζημιώσεις λόγω συμμετοχής σε συλλογικά όργανα, έξοδα κίνησης παγίως καταβαλλόμενα , κ.α.).

eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου