Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Δεν χρεοκοπούμε, δεν πάμε σε εκλογές, τηρούμε τις υποχρεώσεις μας


Τρεις φράσεις- κλειδιά, αναμένεται να περιλαμβάνει η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: «Δεν χρεοκοπούμε», «δεν πάμε σε εκλογές», «τηρούμε τις υποχρεώσεις μας με όποιο κόστος». Επίσης ο κ. Παπανδρέου που μιλά στις 8 το βράδυ, θεωρείται βέβαιο ότι θα κάνει αναφορά στο θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας για την ΑΟΖ Κύπρου, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος των εθνικών επιταγών, θα πει επίσης ότι η παρούσα οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει εξαγγελίες, αλλά η κυβέρνηση θα δώσει εξαιρετική έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας, απαριθμώντας τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν τα κοινωνικά προγράμματα και τις ευκαιρίες προς νέους αγρότες με τη διάθεση δημόσιας αγροτικής γης για την αναγέννηση της υπαίθρου.
Το κύριο «μότο» της ομιλίας του πρωθυπουργού αναμένεται να στηριχθεί στον άξονα του πατριωτικού καθήκοντος για να μη πτωχεύσει η Ελλάδα και της κριτικής προς τη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι παρ΄ ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για την επίτευξη συναίνεσης, «προχωρά μόνη της», γιατί αυτό επιτάσσει το πατριωτικό της καθήκον.
Φυσικά, πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις και το κλίμα που διαμορφώνεται για την υλοποίηση της συμφωνίας της 21 Ιουλίου και την 6η δόση, να κάνει την έκπληξη και να εντείνει φραστικά την επίθεση στην Ε.Ε μιλώντας για «ολιγωρία» και επικίνδυνη καθυστέρηση που πλήττει το ίδιο το ευρώ και την ευρωζώνη.
Όσο για τους διαμαρτυρόμενους έξω από τη ΔΕΘ, ο κ. Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι θα δηλώσει πως κατανοεί τα αιτήματά τους αλλά οι επιτακτικές ανάγκες της χώρας, προκειμένου να μη προχωρήσει η χώρα σε στάση πληρωμών που θα πλήξει πρωτίστως τα φτωχά στρώματα, επιτάσσουν μια άλλη πολιτική.

eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου