Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

«Ευκαιρία για εξωστρέφεια η ΔΕΘ»


«Η ΔΕΘ μπορεί να αποτελέσει τον τρόπο συμμετοχής και προβολής των ιδιωτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην ελληνική, αλλά και στην ξένη αγορά», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης, κατά τη σημερινή επίσκεψη και περιήγήσή του στους χώρους της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Εμείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια, να σταματήσει η ΔΕΘ να είναι ένα σημείο προώθησης των πολιτικών με τις απόψεις τους, αλλά να κυριαρχήσει το στοιχείο της οικονομικής δράσης, της αποτελεσματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μας», υπογράμμισε.

«Η έκθεση είναι ένας καθρέφτης της κατάστασης της χώρας μας, όπως πιστεύουμε για την Ελλάδα ότι θα καταφέρει και με τον καλύτερο τρόπο, το ίδιο πιστεύουμε και για τη ΔΕΘ», τόνισε, ενώ ερωτηθείς για το ζήτημα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο συμπλήρωσε πως «δεν έχει διατυπωθεί απ’ αυτή την κυβέρνηση καμία αλλαγή μέχρι τώρα».

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η μη παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ σημαίνει υποβάθμιση του θεσμού, ο κ. Ξυνίδης απάντησε: «Από τη μια τίθεται το ζήτημα του να περιοριστεί η κυβερνητική παρουσία στη ΔΕΘ και να υπάρξει σε ένα άλλο επίπεδο και μετά προκύπτει αυτό το ερώτημα. Δεν μπορούν να τίθενται και τα δυο ερωτήματα. Τηρούμε το μέτρο και αυτό εκφράζεται από τις επιλογές που κάναμε για την παρουσία μας στη ΔΕΘ φέτος».



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου