Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

«Οργή λαού» γύρω από τη ΔΕΘ – 8 συγκεντρώσεις – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Από τις 3 το μεσημέρι σήμερα «περικυκλώνουν» τη ΔΕΘ,  οκτώ  διαφορετικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  συνδικάτων, κομμάτων, φοιτητών, αγανακτισμένων, οπαδών του «Ηρακλή», ταξιτζήδων , εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων με κόσμο που καταφθάνει στην πόλη από όλη την Ελλάδα και στόχο να οδεύσουν προς τις εγκαταστάσεις της Έκθεσης όπου στις 8 το βράδυ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.
Η Θεσσαλονίκη είναι απροσπέλαστη πόλη, με ειδικές ρυθμίσεις για την κυκλοφορία και πάνω από 6.000 αστυνομικούς, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν τόσο την προσέγγιση των διαδηλωτών στον εκθεσιακό χώρο, με τη βοήθεια ειδικού φράγματος  (από μέταλλο και πλεξιγκλάς ) και της  ειδικής αύρας που εκτοξεύει νερό υπό πίεση.
Το κέντρο της πόλης θα είναι μέχρι πολύ αργά το βράδυ κλειστό , καθώς η«απαγορευμένη» για την κίνηση των οχημάτων περιοχή, ξεκινά από  τη Μάρκου Μπότσαρη και Κατσιμίδη στα ανατολικά, μέχρι τον Βαρδάρη στα δυτικά  και από την παραλία μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου, βόρεια. Θα είναι όμως και  «αφιλόξενη» για κατοίκους και επισκέπτες, καθώς εκτός από τα ταξί, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου να κλείσουν σήμερα  στις 3 το μεσημέρι.
Οι συγκεντρώσεις
Τα σημεία εκκίνησης για τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί είναι:
- Συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ) Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Βενιζέλου (6 μ.μ.)
 - ΚΚΕ (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) στην πλατεία Αριστοτέλους (6 μ.μ)
-Σωματεία, οργανώσεις εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αντιεξουσιαστές στην Καμάρα (5 μ.μ.)
 - Φίλαθλοι «Ηρακλή», Κατσάνειο (6 μ.μ.).
- Ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα στο Ιβανώφειο (3.30 μ.μ.) και στις 6 μμ πορεία.
-Φοιτητικές οργανώσεις,  Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ (6 μ.μ.)
-«Αγανακτισμένοι» και Κίνημα «Δεν πληρώνω», στα εξής σημεία:  Λευκός Πύργος, πρώην 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στο κτίριο  Προσκόπων , την ίδια ώρα (3μ.μ)
- Μοτοσυκλετιστές, στο Α' ΚΤΕΟ , Λαχαναγορά για πορεία στο Λευκό Πύργο (5 μ.μ)
 Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο λειτουργίας της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων - πορειών στο κέντρο της πόλης.
Συγκεκριμένα, από τις 12.00 και μέχρι την ολοκλήρωση των διαφόρων εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις οδούς Λ. Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), Β. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Β. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λ. Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου) και Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δηλαδή από τις 12.00 του Σαββάτου και μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων, από ανατολικά προς δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Κασσάνδρου και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Αγ. Δημητρίου και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή των κάθε είδους εκδηλώσεων και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα υπάρχει έντονη παρουσία ρυθμιστών τροχονόμων της Υπηρεσίας.

eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου