Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Φ. Κουβέλης: Μήνας πολιτικών εξελίξεων ο Σεπτέμβριος


«Ο μήνας Σεπτέμβριος και με αιωρούμενη την έκτη δόση του δανείου, είναι πιθανό να σημάνει πάρα πολλά πράγματα και στο πολιτικό επίπεδο», παρατήρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με αφορμή και τις εξελίξεις στις κυβερνητικές επαφές με την τρόικα.

Μήνας πολιτικών εξελίξεων εκτιμά ότι θα είναι ο Σεπτέμβριος ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
«Ο μήνας Σεπτέμβριος και με αιωρούμενη την έκτη δόση του δανείου, είναι πιθανό να σημάνει πάρα πολλά πράγματα και στο πολιτικό επίπεδο», παρατήρησε με αφορμή και τις εξελίξεις στις κυβερνητικές επαφές με την τρόικα.
Εκτίμησε επίσης ότι οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν «αναγκαστική λύση διεξόδου και κυρίως διέξοδο από μια κοινωνική πίεση η οποία υφίσταται και η οποία θα μεγεθυνθεί στη βάση και των αδυσώπητων μεγεθών που θα προσδιορίζουν μια κατάσταση χρεοκοπίας».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πτώχευσης σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού, όπως είπε, «είμαστε σε εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση ως χώρα». Πρόσθεσε ωστόσο ότι το γεγονός αυτό θα σημάνει γενικότερες ανακατατάξεις όχι μόνο στον ευρωπαϊκό νότο αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Για το λόγο αυτό, επισήμανε, «θεωρώ ότι η πολιτική διαπραγμάτευση μετά την αποχώρηση της τρόικας είναι άκρως αναγκαία και χωρίς καθυστέρηση».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε αδιέξοδη την οικονομική της πολιτική. «Εκείνο που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό είναι η προώθηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος με πενταετή ορίζοντα στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων και μεγεθών, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε σύμπραξη με τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ», υπογράμμισε.
Επισήμανε τέλος την ανάγκη τόνωσης της αγοράς «με μείωση όλων των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα του ΦΠΑ», που καταγράφει, όπως είπε, «δυσοίωνες εξελίξεις για την αγορά και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου