Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Από τα ψηλά στα... χαμηλά


Ο πρώην πανίσχυρος Έλληνας ομογενής, Μίλτος Ορκόπουλος, δηλώνει σήμερα την αδυναμία του να καταβάλει το ποσό που οφείλει ως αποζημίωση ύψους 438.000 στην Γκίλιαν Σνίντον, τη γυναίκα που τον «έστειλε» στη φυλακή για υπόθεση παιδεραστίας και διάθεσης ναρκωτικών σε ανήλικα αγόρια.

Ο κ. Ορκόπουλος υπήρξε υπουργός στη Νέα Νότια Ουαλία, τη μεγαλύτερη αυστραλιανή πολιτεία. Σήμερα εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για τα ανωτέρω αδικήματα, τα οποία έγιναν γνωστά ύστερα από καταγγελίες της Σνίντον.

Ο ομογενής έλυσε τη σιωπή του, για να διαμηνύσει στη συγκεκριμένη γυναίκα που τον έστειλε πίσω από τα «σίδερα» ότι δεν έχει χρήματα, ενώ χρωστάει χιλιάδες δολάρια στο Νομοθετικό Σώμα της Πολιτείας.

«Είσαι ευπρόσδεκτη να πάρεις τα ρούχα μου» έγραψε ο Ορκόπουλος, από τη φυλακή όπου κρατείται. «Τα ρούχα του» είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να προσφέρει, για να ξεπληρώσει το ποσόν.
«Είμαι ένας άνδρας χωρίς δεσμό, που δεν έχει αποταμιεύσεις, σπίτι, αυτοκίνητο, ούτε κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο με αξία, εκτός από τα μεταχειρισμένα ρούχα και βιβλία μου... Έχοντας χάσει τα πάντα, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είμαι ποτέ σε θέση να ικανοποιήσω την απόφαση του Δικαστηρίου» έγραψε ο κ. Ορκόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Sydney Morning Herald».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου