Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ενοχλημένος ο πρωθυπουργός από το «αντάρτικο» των εννέα


Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου το «αντάρτικο» των εννέα βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι οποίοι αντέδρασαν χθες ενάντια στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, μέσω επιστολής προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση των εννέα, ενώ κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου σχολίασαν την κίνησή τους, τονίζοντας ότι «δεν είναι οι επιστολές εκείνες που βλάπτουν, αλλά τα αντάρτικα μέσα και έξω από τη Βουλή».


Σημειώνεται πως οι εννέα χαρακτηρίζουν ως «αντιδραστική πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία και τις πιθανές απολύσεις» και παράλληλα καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε σχέδιο μετακινήσεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τζελέπης, Νικόλαος Ζωίδης, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Όλγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Αλεξανδρίδου Βασιλική, Μιχάλης Παντούλας και Σπύρος Μοσχόπουλος. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αργά το βράδυ της Πέμπτης, η κα Αλεξανδρίδου απέσυρε την υπογραφή της από το κείμενο της εν λόγω επιστολής, φοβούμενη, προφανώς, αντιδράσεις από τα ανώτατα κλιμάκια του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Η κυβέρνηση, πάντως, προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν αποτελεί πράξη «ανταρσίας» στους κόλπους της συμπολίτευσης.

Επιμέλεια: Χρήστος Παναγόπουλος



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου