Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Φορολογικές προτάσεις κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης παρουσία του Καρχιμάκη


Παρουσία του γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, το ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πακέτο με σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα της χώρας

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε νωρίτερα, η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ  στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε προτάσεις για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την έξοδο από την κρίση.
Στη συνέντευξη Τύπου παρών ήταν και ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος μίλησε για την προσπάθεια της....
κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ο κ. Καρχιμάκης απέδωσε μάλιστα την σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας στη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
"Βεβαίως. Λεφτά υπήρχαν αν έλεγε αλήθεια η δεξιά", τόνισε με νόημα ο κ. Καρχιμάκης. Άσκησε κριτική στη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αναρωτώμενος αν ο κ. Σαμαράς είχε συνταγές, γιατί δεν τις χρησιμοποίησε ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή.
Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε και στις διαδηλώσεις του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώσει. Άφησε και αιχμές στη συνέχεια κατά των κομμάτων της αριστεράς, τα οποία, όπως είπε, προσχωρούν σε μορφές διαμαρτυρίας για να κερδίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Στο μεταξύ, τη δική της πρόταση για την έξοδο από την κρίση παρουσίασε η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων σημείων, προτείνει φορολόγηση των επιχειρήσεων επί των πωλήσεων που πραγματοποιούν.
Προτείνεται επίσης μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις κατά 30%. Όσον αφορά τους συντελεστές ΦΠΑ τονίζεται ότι πρέπει να κρατηθούν χαμηλά στις τουριστικές επιχειρήσεις και ότι θα πρέπει να ισχύσουν δύο βαθμίδες, η χαμηλή στο 10% και η υψηλή στο 18%. Ο ΦΠΑ θα αποδίδεται κατευθείαν στο κράτος μέσω της φοροκάρτας.
Το προτεινόμενο πλάνο προβλέπει την ενοποίηση του επαγγελματικού, βιοτεχνικού και εμπορικού επιμελητηρίου και την ενσωμάτωση στο υπουργείο οικονομικών όλων των ελεγκτικών μηχανισμών με στόχο τον ολοκληρωμένο έλεγχο της διακίνησης προϊόντων και της μαύρης εργασίας.
Οι συντάκτες της πρότασης εκτιμούν ότι η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα στα τέλη του 2013.
 
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου