Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μόσιαλος: Η κυβέρνηση σέβεται τους δημοσίους υπαλλήλους


Ισες αποστάσεις τόσο από τη διατύπωση του Ανδρέα Λοβέρδου ("ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους Ελληνες") όσο και από τις αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, τήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρεμβαίνοντας στο θέμα.

Μόσιαλος: Η κυβέρνηση σέβεται τους δημοσίους υπαλλήλους
Σε άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι ο Α. Λοβέρδος έθεσε ένα γενικότερο πλαίσιο για την λειτουργία και το ρόλο του Δημόσιου Τομέα....

Τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τους δημοσίους υπαλλήλους που στην πλειονότητά τους είναι ευσυνείδητοι.
"Δεν μπορούν όμως", συνέχισε ο κ. Μόσιαλος "να αποδώσουν στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, που πρέπει να αλλάξει".
Στη διάρκεια της ίδιας ενημέρωσης, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην διακυνδυνεύσει την υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου, που εξασφαλίζει τις δανειακές ανάγκες της χώρας μακροχρόνια".
Για τους λόγους αυτούς, όπως εξήγησε, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στις διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο Τομέα και στην εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου τους επόμενους μήνες, φέρνει νωρίτερα την υλοποίηση δεσμεύσεων, που είχαν προγραμματισθεί για το 2012, π.χ. τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, ενω άφησε ανοικτό να επισπευσθούν και άλλες μεταρρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο Μεσοπρόσθεσμο Πρόγραμμα.

Ο κ. Μόσιαλος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι οι συνομιλίες με την Τρόικα δεν διεκόπησαν και εξέφρασε την αισιοδοξία της κυβέρνησης για την, χωρίς προβλήματα, καταβολή της 6ης δόσης.


Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα ληφθούν νέα εισπρακτικά μέτρα, που θα επιβαρύνουν μισθωτούς και συνταξιούχους.
ethnos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου