Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Παπανδρέου: "Δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις στο δημόσιο"


Παπανδρέου: "Δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις στο δημόσιο"
Ούτε στο μισό θα μειωθεί ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε μαζικές απολύσεις θα γίνουν στο δημόσιο, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στο δημόσιο επισήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να αποκομματικοποιηθεί ενώ πρόσθεσε ότι αν και πολλά στελέχη της ΝΔ συμφωνούν με τη συνεννόηση, δυστυχώς η ηγεσία του κόμματος δεν είναι ακόμη ώριμη για κάτι τέτοιο.

6η δόση
«Δίνουμε τη μάχη για να μπορούμε να καταβάλλουμε αδιαλείπτως τους μισθούς και τις συντάξεις και η μάχη συνεχίζεται» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας και στο ζήτημα της 6ης δόσης του δανείου. «Σκεφθείτε αν πράγματι υπήρχε παύση δανειοδότησης της χώρας μας και υπάρχουν και τα ελλείμματα. Τότε δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τίποτα. Αν φθάσουμε στα πρωτογενή πλεονάσματα, θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τουλάχιστον τους μισθούς και συντάξεις. Για να μπορούμε να στηριχθούμε στα πόδια μας. Η τρόικα είναι το πρόβλημα; Να την διώξουμε. Αύριο κι όλας. Αυτό είναι  το πρόβλημα; Νομίζετε ότι η τρόικα θέλει να αποτύχει η Ελλάδα; Η τρόικα έχει δημιουργήσει όλα τα προβλήματα στην χώρα; Την αδιαφάνεια; Δεν έχει προβλήματα η Ελλάδα; Οι Γερμανοί έχουν τα προβλήματά τους. Είναι μια πραγματικότητα. Αλλά μην μεταφέρουμε εκεί τα προβλήματά μας. Όσο έχουμε ελλείμματα, τόσο αυξάνεται το χρέος. Τελικά, εμείς έχουμε την ευθύνη. Δική μας πατριωτική ευθύνη είναι να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις. Έχουμε ένα άδικο σύστημα κι αυτό το φτιάχνουμ».

«Αποφύγαμε μια καταστροφική χρεοκοπία»
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποφύγαμε την χρεοκοπία, μια «καταστροφική χρεοκοπία», όπως είπε καο πρόσθεσε:«Αυτό που γίνεται για τα ομόλογα είναι μια οργανωμένη συμφωνημένη μείωση του χρέους. Το κάναμε για να μειωθούν τα βάρη και να δώσουμε το μήνυμα στις αγορές ότι το χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμο και μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα».


Για τη φοροδιαφυγή 
«Έχουμε πολιτικό και εθνικό χρέος να προχωρήσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η φοροδιαφυγή είναι η μεγαλύτερη αδικία. Είναι εύκολο να πει κάποιος: ''Αφού δεν πληρώνει ο διπλανός, να μην πληρώσω κι εγώ''. Η κυβέρνηση μπορεί να κάνει πράγματα μέχρι ενός σημείου. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα των ελλειμμάτων άμεσα. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει προβλήματα αν όλοι πουν: ''Εγώ δεν πληρώνω''. Το πολιτικό σύστημα εξέθρεψε αυτά τα φαινόμενα. Αλλά όλοι πρέπει να αλλάξουμε. Κάνουμε προσπάθεια για ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα». 


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου