Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις του πρωθυπουργού


Έντονα αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στη ΔΕΘ.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «προσποιείται αμνησία» για όσα διέπραττε ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Έκανε λόγο για «θλιβερή επανάληψη, που συνοδεύτηκε από ένα ακόμη δυσβάσταχτο χαράτσι» και μίλησε για εκφοβισμό των πολιτών από μέρους του πρωθυπουργού, αντί να ακολουθήσει πολιτική ελπίδας και προοπτικής. Καταλήγοντας δήλωσε ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι το πρόβλημα και όχι η λύση στα προβλήματα των Ελλήνων».

«Η πορεία προς το «ξέφωτο» του πρωτογενούς πλεονάσματος για το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί σε πατριωτική συστράτευση σημαίνει: Νέα πιο άγρια φοροεπιδρομή, εξαθλίωση των εργαζομένων, βάθεμα της κρίσης, συνεχή κρατική στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων» αναφέρει το ΚΚΕ και τονίζει πως «ο πρωθυπουργός με όλες τις τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει την άρχουσα τάξη ότι έχει τη διάθεση και την ικανότητα να υπερασπιστεί με όλα τα μέσα τα συμφέροντά της. Να κλιμακώσει την επίθεση στους μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες».

«Όσοι άκουσαν και ιδιαιτέρως όσοι είδαν και άκουσαν τον πρωθυπουργό, είναι πιο τρομαγμένοι και πιο σοκαρισμένοι παρά ποτέ. Ο κ. Παπανδρέου δεν παραπαίει μόνο πολιτικά και ιδεολογικά, παραπαίει και στη λήψη σωστών αποφάσεων. Η Ελλάδα κινδυνεύει όσο ο «μπροστάρης» δεν μπορεί να πείσει ούτε στο εσωτερικό, αλλά ούτε και στο εξωτερικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του,σημείωσε: «Η φτώχεια και η διάλυση της οποιασδήποτε κοινωνικής προστασίας και υποδομής θα είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά της ζωής μας τις επόμενες δεκαετίες αν δεν ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση. Η μνημονιακή οικονομική πολιτική της διάλυσης των πάντων, από πλευρά της κυβέρνησης, έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια και την αντοχή του κόσμου της εργασίας και της ανεργίας. Η κυβέρνηση μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη και αποτελεί μονόδρομο η ανατροπή της ίδιας και της πολιτικής της. Η απάντηση και η ελπίδα βρίσκεται στη διαμόρφωση ενός πλατιού αντινεοφιλελεύθερου, αντιμνημονιακού μετώπου που θα δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας προς όφελος της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, υπογράμμισε ότι οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και οι αποφάσεις της κυβέρνησης αποτελούν ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας. «Η κυβέρνηση αντί να περιορίσει τα 100 δισ. ευρώ που ξοδεύει ο δημόσιος τομέας κάθε χρόνο, καταφεύγει σε εισπρακτικά μέτρα σε βάρος των ιδιωτών που δεν θα έχουν αποτέλεσμα και προοπτική».

Ο υπεύθυνος για θέματα Οικονομικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης υποστήριξε ότι «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης από το να ανάγει τη ΔΕΗ ως το μοναδικό εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο αυτό της κυβέρνησης ας εφαρμοστεί αποκλειστικά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία».

«Αφού η κυβέρνηση αδυνατεί να αγγίξει τις γκρίζες περιουσίες, εφορμά για μια ακόμα φορά επί δικαίων και αδίκων, χωρίς κανένα κριτήριο. Χαρατσώνει την ιδιοκτησία οποιουδήποτε ακινήτου ανεξάρτητα από τον πλούτο του κάθε ιδιοκτήτη και τον τρόπο που αποκτήθηκε, οδηγώντας σε βαθύτερη ύφεση» τόνισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Γ. Τσιρώνη, σχετικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, μέσω του Γ. Δημαρά σχολίασε για τις δηλώσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι: “Στις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΔΕΘ, το συμπέρασμα είναι ένα: Πως η κινδυνολογία, αλληλοδιαδεχόταν την «κατανόηση» για τις ατέρμονες θυσίες της κοινωνίας. Η ομιλίες και οι ανακοινώσεις τους, ήταν μια νέα προσπάθεια πειθαναγκασμού του Ελληνικού λαού. Και αυτό, ώστε να συνεχίσει να παραμένει «υπάκουος» και υπόδουλος ώστε να βάζει πλάτη στο ξεπούλημα της χώρας. Όλα αυτά τη στιγμή που παραμένουν στο απυρόβλητο οι φοροφυγάδες και οι σφετεριστές της δημόσιας περιουσίας. Θα ήταν εντιμότερο και ηθικότερο να δώσουν οι «κυβερνώντες» τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει εκείνος για το μέλλον του. Και ο τρόπος είναι ένας: μέσω της προσφυγής στις κάλπες.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου