Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πανεπιστημιούπολη πολλών εκατομμυρίων


Ξεπέρασαν τα 14.000.000 ευρώ το 2010, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες που αφορούσαν στα έργα της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου, συμπεριλαμβανομένου του κατασκευαστικού τους κόστους, των επαγγελματικών αμοιβών και του εξοπλισμού τους.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του Πανεπιστημίου Κύπρου για το 2010, η ολοκλήρωση νέων έργων έχει συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης του ιδρύματος με στόχο ο βασικός πυρήνας εγκαταστάσεων και κατ' επέκταση των φοιτητών να μεταφερθούν στην Πανεπιστημιούπολη.

Όσον αφορά στα έργα που ολοκληρώθηκαν το 2010 είναι: η Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, οι Κοινόχρηστοι Χώροι Διδασκαλίας 2 καθώς επίσης και οι Χώροι Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο εκτός της υποστηρικτικής υποδομής σε θέματα διδασκαλίας, εκπαίδευσης και έρευνας και θέματα γενικής υποστήριξης και ψυχαγωγίας.

Όπως αναφέρει η έκθεση του ακαδημαϊκού ιδρύματος, το Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκης "Στέλιος Ιωάννου" είναι ένα από τα μεγαλεπήβολα έργα που θα υλοποιήσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το οποίο τα τελευταία χρόνια απασχόλησε έντονα όχι μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και την Πολιτεία γενικότερα. Κι αυτό διότι το Πανεπιστήμιο "ταλαιπωρήθηκε" αρκετά να πάρει το πράσινο φως από την Πολιτεία λόγω των δύσκολων οικονομικών δεδομένων, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου έστω και σε πρώτο στάδιο με τη δωρεά που είχε από την οικογένεια Ιωάννου.

Τελικά, το πράσινο φως δόθηκε και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για τη Βιβλιοθήκη προγραμματίζεται εντός του 2011, στην αρχή με έξοδα του Πανεπιστημίου. Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται να γίνει το 2014.

Στο μεταξύ μέχρι και το 2010 ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα ανάπτυξης στην Πανεπιστημιούπολη μεταξύ των οποίων είναι: η πρώτη φάση έργων υποδομής, τα κτήρια Λειτουργικής Υποστήριξης, οι συμπληρωματικές εγκαταστάσεις του Γραφείου Ανάπτυξης Πανεπιστημιούπολης, η Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, οι κοινόχρηστοι χώροι διδασκαλίας 1, η πρώτη φάση των Φοιτητικών Εστιών, το Κτήριο Συμβουλίου - Συγκλήτου, η πρώτη φάση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων και η επέκταση της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών.

athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου