Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ


Σε κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί φοιτητές που πρόσκεινται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), ζητώντας να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την απομάκρυνση επιχειρηματικών συμφερόντων από το πανεπιστήμιο.

Στο μεταξύ, σε νέες γενικές συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκαν χθες αποφασίστηκαν τρεις νέες καταλήψεις, με αποτέλεσμα επτά τμήματα στο ΑΠΘ και 23 τμήματα στο Α-ΤΕΙΘ να τελούν σήμερα υπό κατάληψη.

Στο ΑΠΘ, πρόκειται για τα τμήματα Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων, Φυσικής, Χημικού και Χημικών Μηχανικών. Επιπλέον, προς αναβολή της εξεταστικής περιόδου οδεύουν και τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το ΜΑΣ προγραμματίζει συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στις 19.30 από το άγαλμα του Βενιζέλου, καθώς και συμβολικές καταλήψεις σε άλλα κτίρια του ΑΠΘ, ενώ καλεί τους φοιτητές να συμμετάσχουν στις σημερινές γενικές συνελεύσεις των Σχολών, για να καθορίσουν κινητοποιήσεις διαρκείας στο πανεπιστήμιο.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου