Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΑΦΕΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Περιθώρια εμβάθυνσης των ελληνορωσικών σχέσεων, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, διέκρινε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Βλαντιμίρ Τιτόφ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον.
για επενδύσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την επικείμενη συνεδρίαση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας, η οποία θα συγκληθεί στην Αθήνα στα μέσα Δεκεμβρίου. Παράλληλα, εξετάστηκε η προετοιμασία της επίσκεψης στην Ελλάδα του ειδικού απεσταλμένου του Ρώσου για θέματα Ασφαλείας, κ. Ρογκόζεν, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς και η προετοιμασία του έτους “Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα” το 2014.
Όσον αφορά στους αγωγούς, οι ίδες πηγές ανέφεραν ότι επιβεβαιώθηκε η κοινή στάση Αθήνας και Μόσχας για την υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και του South Stream.
Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση της Αθήνας προς τη Μόσχα για την καθαρή στάση που τήρησε υπέρ της Κύπρου στο ζήτημα της ΑΟΖ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στ. Λαμπρινίδης θα μεταβεί, στα μέσα Δεκεμβρίου, στη Ρωσία προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου