Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αθώος ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου για το λατομείο Μεσαίου

Αθώους έκρινε τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο και τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Λαζαρίδη, το Πενταμελές Εφετείο για την υπόθεση
του λατομείου Μεσαίου. Να θυμίσουμε ότι οι πρώην δήμαρχοι Μυγδονίας, κ. Γαβότσης και Ωραιοκάστρου, κ. Μπάτος, είχαν καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές την παράνομη λειτουργία των λατομείων του Μεσαίου ενώ στην αναφορά τους έκαναν επίσης λόγο για μη τήρηση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου
Καλλιθέας αλλά και για "παράνομες πράξεις και παραλήψεις που αποτελούν συγκάλυψη παρανομιών με αντάλλαγμα μεγάλο χρηματικό ποσό".
Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώους τους κ. Σαραμάντο και Λαζαρίδη, με ψήφους 3-2, όπως και άλλους δύο κατηγορούμενους, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα που κι αυτός πρότεινε την αθώωση τους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου υπογράμμισε ότι "η Δικαιοσύνη μίλησε. Και μας δικαίωσε. Τώρα, όλοι οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους. Η Διοίκησή μας αφήνει πλέον πίσω αυτή την ιστορία και συνεχίζει, όπως έπραττε μέχρι σήμερα, να αγωνίζεται καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας σε όλους τους τομείς, πάντα με πνεύμα συστράτευσης όλων των δυνάμεων του τόπου μας". Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και τοπικός αντιδήμαρχος για τη δημοτική ενότητα Καλλιθέας, Γιώργος Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι "η Δικαιοσύνη αναγνώρισε την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια της Διοίκησής μας" και πρόσθεσε ότι "η δημοτική αρχή, δικαιωμένη, αφοσιώνεται με ακόμη περισσότερες δυνάμεις στην υλοποίηση του προγράμματός της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου