Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Θα διαψεύσει και αυτές τις καταγγελίες για ασιτία μαθητών η κυρία Διαμαντοπούλου;


  
Θα διαψεύσει και αυτές τις καταγγελίες για ασιτία μαθητών η κυρία Διαμαντοπούλου;
Σε μείζον κοινωνικό αλλά και πολιτικό ζήτημα εξελίσσονται τα αυξανόμενα κρούσματα λιποθυμιών μαθητών από πείνα σε σχολεία τόσο μεγάλων πόλεων όσο και της Περιφέρειας. Καθηγητές, γονείς και δήμαρχοι καταγγέλουν μαζικά τα φαινόμενα ασιτίας που παρατηρούνται σε μεγάλο αριθμό μαθητών.


Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε σε σχολεία των Αμπελοκήπων και της δυτικής Αττικής, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μαθητές σε σχολεία της δικής του πόλης.

Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης την οποία βιώνουν χιλιάδες παιδιά είναι οι καταγγελίες μίας δασκάλας στο Μεσολόγγι, πριν λίγες ημέρες, η οποία τόνισε πως σχεδόν δέκα μαθητές μόνο στη δική της τάξη εμφανίζουν σημάδια ασιτίας.

Σε μία προσπάθεια να δοθεί έστω και προσωρινή λύση, στα πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικά, ο δήμαρχος Μεσολογγίου προσανατολίζεται στη δημιουργία τράπεζας τροφίμων, η οποία θα δέχεται δωρεές από πολίτες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Δυτικά 9,61», με το τρόπο αυτό θα δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά απόρων οικογενειών να «πιούν έστω ένα ποτήρι γάλα»!


ΥΓ. Την προηγούμενη φορά που ανάλογες καταγγελίες για κρούσματα σε σχολεία της Αττικής είδαν το φως της δημοσιότητας, το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να απαντήσει λέγοντας ότι πρόκειται για υπερβολές. Δυστυχώς, η ζοφερή πραγματικότητα διαψεύδει για ακόμη μία φορά τη κυρία Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου