Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Έως και 30% έπεσαν οι τιμές των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη

Βουτιά έκαναν οι τιμές των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους 18 μήνες, καταγράφοντας πτώση που ξεπερνά ακόμη και το 30%
Οι μεσίτες επισημαίνουν πως υπάρχει υπερπροσφορά σε ακίνητα, που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν χαμηλές οι τιμές των μισθώσεων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός επίσης της καθίζησης στον κλάδο των ακινήτων το ότι η ζήτηση κατοικιών για ενοικίαση καλύπτει μόλις το 30-40% της προσφοράς.
Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, Μαρίας Ριτζαλέου, στην εφημερίδα «Έθνος», τα τελευταία κυρίως δύο χρόνια η ζήτηση διαμερισμάτων έχει μειωθεί κατά 50%, των εμπορικών μισθωμάτων κατά 70% και περίπου έως και 80% έχει μειωθεί η ζήτηση για ισόγεια εμπορικά καταστήματα.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι τιμές ενοικίασης κατοικιών έχουν μειωθεί έως και 50%. Αφορούν, όμως, παλαιά σπίτια σε υποβαθμισμένες κυρίως περιοχές της πόλης.
Η κατάσταση στον τομέα των ακινήτων αναμένεται να επιδεινωθεί και άλλο τους επόμενους μήνες, όπως εκτιμούν οι μεσίτες καθώς η ύφεση μεγαλώνει, η ανάπτυξη περιορίζεται και αυξάνεται η ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου