Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η νέα κυβέρνηση: Τα ονόματα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Η νέα κυβέρνηση: Τα ονόματα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Aπό περίπου 50 μέλη θα αποτελείται η νέα κυβέρνηση, καθώς τόσο η ΝΔ όσο και το ΛΑΟΣ επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή εκτιμάται πως θα συνεχίσουν να γίνονται αλλαγές στα επιτελεία των κομμάτων, καθώς υπήρξαν εμπλοκές στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα. Εν τω μεταξύ, στις 4 το απόγευμα, αντί για τις 2 που είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.


Από το ΠΑΣΟΚ

Από τους υπουργούς της κυβέρνησης φέρεται πως παραμένουν οι κ. κ. Δ. Ρέππας, Α. Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μάλλον παραμένει στη θέση του εκτός και εάν γίνουν αλλαγές την τελευταία στιγμή.

Αντιθέτως ο κ. Χ. Καστανίδης δεν θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση. Υπουργός Εσωτερικών κατά πάσα πιθανότητα αναλαμβάνει ο Τάσος Γιαννίτσης με αναπληρώτρια την Φώφη Γεννηματά.

Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Μιλ. Παπαϊωάννου παραμένει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από τη Νέα Δημοκρατία

Εναλλακτικά του αντιπροέδρου, ο κ. Αβραμόπουλος ενδέχεται να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αναπληρωτή υπουργό τον κ.Ραγκούση ενώ ως εναλλακτική για τον Στ. Δήμα ακούγεται και το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο οικονομικό επιτελείο θα ενταχθεί ο κ. Ι. Μουρμούρας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον οκτώ στελέχη της ΝΔ θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Από το ΛΑΟΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Υπουργείο Υποδομών φέρεται να τοποθετείται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.

Ο ΛΑΟΣ από χθες το βράδυ επιχειρεί να συμμετάσχει με 6 έως 8 στελέχη στη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Δήμας προορίζεται να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, όπου όμως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να επιμένει σθεναρά για τον Σταύρο Λαμπρινίδη και έτσι ενδεχομένως να υπάρξει και εδώ μία «καραμπόλα» καθώς σε αυτή την περίπτωση ο κ. Δήμας μάλλον οδεύει ορς το υπουργείο Περιβάλλοντος με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να αποτελεί ερωτηματικό.

Άλλες πληροφορίες για το σχήμα της κυβέρνησης, «λένε» ότι στο Υπουργείο Υγείας παραμένει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να μην αλλάξει κανένας υφυπουργός. Ο κ. Ραγκούσης, από την άλλη, πιθανόν να φύγει από το υπουργείο Υποδομών και να τεθεί αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας με υπουργό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, o oποίος άλλωστε παραιτήθηκε πριν από λίγη ώρα από το βουλευτικό αξίωμα. Για υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ακούγεται ο πρώην Α/ΓΕΣ Παναγιώτης Καράμπελας.

Στο υπουργείο Παιδείας, εξάλλου, όλα δείχνουν ότι θα μείνει η κα Διαμαντοπούλου με αναπληρωτή τον κ. Αρβανιτόπουλο από τη ΝΔ, ενώ αμετακίνητη στη θέση της υφυπουργού θα μείνει και η κα Χριστοφιλοπούλου. Σε περίπτωση, πάντως, που αποχωρήσει η κα Διαμαντοπούλου, το πιο πιθανό είναι να «μεταταχθεί» στο υπουργείο Εξωτερικών όπου όμως θα υπάρξει καραμπόλα με τον Σταύρο Δήμα που «δείχνει» να οδεύει προς τα κει…

Στο υπουργείο Οικονομικών, όπως έχει γίνει γνωστό «βράχος» παραμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ το ίδιο μάλλον ισχύει και για τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Φίλιππο Σαχινίδη. Τη θέση του υφυπουργού στο συγκεκριμένο υπουργείο, σε αντικατάσταση του Παντελή Οικονόμου, πιθανόν να λάβει ο Γιάννης Μουρμούρας από τη ΝΔ.

«Βράχος» στο υπουργείο Ανάπτυξης παραμένει ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ για υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο ακούγεται ο Θεόδωρος Βάρδας, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανόν να παραμείνει τελικά -παρά τα όσα ακούστηκαν περί του αντιθέτου- ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (θεωρείται βέβαιο, πάντως, πως θα είναι στην κυβέρνηση), ενώ στο υπουργείο Μεταφορών επιστρέφει ο Δημήτρης Ρέππας.

Νέος υπουργός Εσωτερικών φέρεται ως επικρατέστερος ο Τάσος Γιαννίτσης, ενώ τη θέση του Γιάννη Ραγκούση που ήταν υπουργός Υποδομών δείχνει να παίρνει ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑΟΣ.

Η Φώφη Γεννηματά μάλλον μετακινείται από το υπουργείο Παιδείας και θα πάρει θέση υφυπουργού Εσωτερικών, ενώ για τη θέση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου ακούγεται το όνομα του Βασίλη Ράπανου. Ανοικτή παραμένει ακόμη η θέση του εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κ. Παπαδήμος προσανατολίζεται στο να επανιδρύσει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Την ίδια ώρα, «εμπλοκή» δείχνει να υπάρχει με το θέμα της παραμονής του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, ο οποίος μέχρι χθες φαινόταν σίγουρος. Ο λόγος είναι ότι για την παραμονή του εκφράζονται αντιρρήσεις ακόμη και μέσα από το ΠΑΣΟΚ λόγω των ρυθμίσεων του στα εργασιακά.

Τέλος, κρούση δέχθηκε και το στέλεχος της ΝΔ Πέτρος Αλεβιζάτος, ο οποίος δέχθηκε πρόταση για να αναλάβει θέση στο υπουργείο Τουρισμού χωρίς να είναι σαφές αν την αποδέχθηκε αλλά και το ποιά θα είναι η συγκεκριμένη θέση.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου