Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Έντονες διεργασίες γίνονται στα κομματικά επιτελεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. προκειμένου να επιλεγούν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τη νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

Η ορκωμοσία της νέα κυβέρνησης θα γίνει σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει παράδοση-παραλαβή των υπουργείων. Μετά την ορκωμοσία θα υπάρξει επικοινωνία του νέου
πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδήμος το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά και την επίσημη ανακοίνωση από την προεδρία της Δημοκρατίας, προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι μεγαλύτερη. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής μου ζωής στην άσκηση οικονομικής πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.


Αποδέχτηκα την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας επειδή πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας.

Η πορεία δεν θα είναι εύκολη, αλλά τα προβλήματα είμαι πεπεισμένος ότι θα επιλυθούν ταχύτερα, με μικρότερο κόστος και αποτελεσματικότερα αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση.

Η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας. Είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας. Η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ θα διευκολύνει την ανάπτυξη»




Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου