Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Γ. Μαγκριώτης: "Η νέα διοικητική δομή της χώρας ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη"

Το εργοτάξιο ανέγερσης των νέων ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και του
Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ), στην περιοχή Ελαιώνες της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης. Στην επίσκεψη αυτή παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητές κ. Κ. Στυλιανίδης και κ. Ε. Λέκκας, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Μετά την τελετή, ο Υφυπουργός στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:
«Το  έργο της κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΙΤΣΑΚ και του ΟΑΣΠ είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 € και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκούς πόρους  (ΕΣΠΑ - επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013).  Οι ιδιόκτητες αυτές εγκαταστάσεις θα συμβάλουν στην ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο, στην εκτέλεση από το ΙΤΣΑΚ ειδικών σεμιναρίων, καθώς και στην υποδοχή εξωτερικών ερευνητών για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι δραστηριότητες αυτές είναι σήμερα περιορισμένες λόγω μη ύπαρξης κατάλληλων χώρων. Στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις, όπου προβλέπεται να λειτουργήσει ειδικός εργαστηριακός εξοπλισμός θα διεξάγεται εξειδικευμένη ερευνητική δραστηριότητα στους Τομείς των Αντισεισμικών Κατασκευών, Εδαφοδυναμικής και Τεχνικής Σεισμολογίας. Το ΙΤΣΑΚ μετά τη συγχώνευσή του με τον ΟΑΣΠ , διατηρώντας όμως τον ερευνητικό χαρακτήρα του και την έδρα του στη Θεσσαλονίκη μπορεί να συμβάλει ενεργά στη νέα διοικητική δομή της χώρας με σαφή επιτελικό ρόλο και έργο για θέματα αντιμετώπισης πολλαπλών φυσικών κινδύνων και καταστροφών. Μπορεί να υποστηρίξει το Δημόσιο σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, σε μεγάλα έργα συμβάσεων παραχώρησης, σε θέματα διαιτησίας τεχνικών διαφορών που θα εξοικονομήσουν για το Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου