Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Αναστολή θανατικής ποινής λόγω twitter



Η δύναμη του διαδικτύου γενικά και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ειδικότερα βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στην περίπτωση ενός 26χρονου από τις ΗΠΑ, του οποίου η θανατική ποινή ανεστάλη, χάρη στοtwitter.

Στον 26χρονο Erickson Dimas-Martinez είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό η θανατική ποινή, για ληστεία και τη δολοφονία ενός 17χρονου αγοριού στο Άρκανσας το 2006.


Η υπόθεσή του δικαζόταν, μετά από έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι του, από τοΑνώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας.

Οι δικηγόρου του άσκησαν έφεση, επειδή ένας από τους ενόρκους παρά τις αντίθετες οδηγίες του δικαστή, χρησιμοποιούσε το twitter κατά τη διάρκεια της δίκης, ενώ ένας ακόμη από τους ενόρκους, κοιμόταν κατά τη διάρκεια της δίκης.

"Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις. Να ραγίσουμε καρδιές. Καθένας από μας ορίζει μία γραμμή", έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter o ένορκος Randy Francο, ενώ λίγο πριν την ανάγνωση της ετυμηγορίας, έγραψε: "Τελείωσε".

Στην ετυμηγορία του,  το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε: "Εξαιτίας της ίδιας της φύσης του Twitter ως μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο Internet, τα tweets του Ενόρκου νούμερο 2 για τη δίκη αποτελούσαν δημόσιες συζητήσεις". 

"Ακόμα και εάν αυτές οι συζητήσεις ήταν μονόπλευρες, δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστό για έναν ένορκο να αναφέρει στοχασμούς, σκέψεις ή άλλες πληροφορίες για μια τόσο δημόσια υπόθεση".



nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου