Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογή προέδρου στην Εθνική Συνδιάσκεψη ζητούν οι «επτά»



Σαφή θέση για την εκλογή προέδρου αναμένεται να πάρει, μέσω επιστολής, τις επόμενες ώρες η ομάδα της κίνησης των «επτά» του ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα δημοσιοποιήσουν κείμενο με το οποίο θα ζητούν η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος να μετατραπεί σε διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου. 


Στην πρόταση αυτή φαίνεται ότι κατέληξαν μετά και τις εμπλοκές που παρατηρήθηκαν καθώς δεκάδες τοπικές οργανώσεις του κόμματος έχουν διαμηνύσει πως αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην εκλογική διαδικασία είτε λόγω εξόδων, είτε λόγω οργάνωσης, είτε λόγω απροθυμίας των μελών. 

Μέσα στο κόμμα υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως εάν στηθούν κάλπες στην βάση του κόμματος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η εικόνα του ΠΑΣΟΚ να πληγεί κι'άλλο από τα αρνητικά φαινόμενα που μπορεί να εμφανιστούν.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν περί τους 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησαν την λεγόμενη «κίνηση των επτά», με σκοπό τον συντονισμό και την δημιουργία κοινής γραμμής υποστήριξης όσον αφορά την υποψηφιότητα νέου προέδρου του κόμματος.

Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκει στην λεγόμενη «κίνηση των επτά» στους οποίους ανήκουν οι υπουργοί Φίλιππος Σαχινίδης, και Σωκράτης Ξυνίδης, καθώς και οι υφυπουργοί Πάνος Μωραΐτης, Ιωάννης Δριβελέγκας, Μανώλης Όθωνας, Μάρκος Μπόλαρης και Γιώργος Πεταλωτής.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου