Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τελική απόφαση για τα επώδυνα μέτρα λαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί



Λίγες ώρες θα έχουν στη διάθεσή τους για να αποφασίσουν εάν θα αποδεχθούν ή όχι τις απαιτήσεις της τρόικας για τα επώδυνα μέτρα οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 12:00 αναμένεται να βρίσκεται στα γραφεία τους το τελικό κείμενο για το μίνι Μνημόνιο, επί του οποίου θα πρέπει να δώσουν απάντηση, εν όψει της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, που χρονικά τοποθετείται αργά το απόγευμα. 

Η τρόικα έχει ζητήσει να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα πραγματοποιηθούν τέτοιες συναντήσεις.

Αυτήν την ώρα, πάντως, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα συνάντηση της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο και Εργασίας Γ.Κουτρουμάνη.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας και έως τις 3 τα ξημερώματα διαβουλεύσεις με την τρόικα είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και οι Ευ.Βενιζέλος και Γ.Κουτρουμάνης.

Την ίδια ώρα, η μετάθεση κατά μία ημέρα των αποφάσεων προκάλεσε νευρικό κλονισμό σε δανειστές και εταίρους, που πιέζουν με κάθε τρόπο για να κλείσει η σημφωνία.

Ενδεικτική του κλίματος η δήλωση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ότι «ο χρόνος τελειώνει» και δεν πρόκειται να εκταμιευθούν κεφάλαια εάν δεν ληφθούν αποφάσεις. 

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, άλλη αποστροφή του λόγους τους, όταν οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες τόνισαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό ταμείο αποπληρωμής του χρέους, στο οποίο θα πηγαίνουν τα ελληνικά έσοδα, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δίνονται για τη στήριξη της Ελλάδας θα παραμένουν δεσμευμένα για να διοχευτεύονται κατευθείαν στην αποπληρωμή των τόκων



in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου