Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Τώρα ο Βενιζέλος πρέπει να νικήσει την αποχή


Τώρα ο Βενιζέλος πρέπει να νικήσει την αποχή

 

Μιλώντας το Σάββατο στην Εθνική Συνδιάσκεψη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να νικήσει στις εκλογές. Η μοίρα το ‘φερε, σε αυτές τις εκλογές που το ΠΑΣΟΚ πρέπει να νικήσει, να ηγείται του κόμματος ο ίδιος. Πριν φτάσει όμως στη λαϊκή ετυμηγορία των εθνικών εκλογών, ο Ευ. Βενιζέλος θα πρέπει να ξεπεράσει όμως ένα άλλο μεγάλο σκόπελο. Αυτό της συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής 18 Μαρτίου.


Για να φτάσει ένα κόμμα να διεκδικήσει την πρώτη θέση στις εθνικές εκλογές, είναι σαφές ότι στις εσωκομματικές του διαδικασίες θα καταδείξει ότι έχει τη δυναμική - θα συμμετάσχουν δηλαδή κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι.

Υπό αυτή την έννοια, ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί να απαλλάχθηκε από μια δεύτερη υποψηφιότητα, αλλά έβαλε άλλο μπελά στο κεφάλι του.


Αυτοί οι οποίοι θα στήριζαν τον Χρήστο Παπουτσή, δεν έχουν πλέον λόγο να σπεύσουν να ψηφίσουν.

Και αυτοί που είναι υποστηρικτές του Ευ. Βενιζέλου - περισσότερο όσοι δεν είναι ιδιαιτέρως φανατικοί, δύσκολα θα τρέξουν στις κάλπες όταν δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος μη εκλογής. Ειδικά που το ΠΑΣΟΚ έχει πάψει από καιρό να είναι θελκτικό…
Σε μια εβδομάδα, ο Βενιζέλος θα προσπαθήσει να πείσει όσο περισσότερα μέλη και φίλους να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, αν και δεν θα υπάρχει διακύβευμα. Ενδεχομένως, η δήλωση Παπουτσή ότι «κάποιοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να φύγουν» να είναι προφητική. Την επόμενη Κυριακή, θα γνωρίζουμε…

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου