Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Αρχίζει η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ


Αρχίζει η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
Με τις ομιλίες του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα και του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα ξεκίνησαν οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η ομιλία του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και στις 11.30 αναμένεται να ξεκινήσει η ομιλία του προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου.

Αργότερα θα γίνει ο απολογισμός της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.
Οι εργασίες της Κυριακής θα ξεκινήσουν με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, μετά τη λήξη της οποίας θα συνεχιστεί η Εθνική Συνδιάσκεψη.
Οι υπογραφές για τους υποψηφίους
Σε σχετική ερώτηση, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στην πρόβλεψη του Καταστατικού αναφορικά με τη συγκέντρωση 94 υπογραφών ως προϋπόθεσης για την κατάθεση υποψηφιότητας.
Ωστόσο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι απαντώντας σε προβληματισμούς που εκφράστηκαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ Γ. Ανωμερίτης είπε ότι μπορεί να υπάρξει θέμα ερμηνείας του άρθρου 55 (οι κανονισμοί του οποίου δεν έχουν εκδοθεί) του Καταστατικού υπό την προϋπόθεση το ζήτημα να τεθεί από κάποιο όργανο του Κινήματος.
Ταυτόχρονα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι βάσει των παραπάνω δεν αποκλείεται μετά και από συνεννόηση μεταξύ των υποψηφίων να στηθούν κάλπες μέσα στη συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης και να αποφασίσει το Σώμα για το θέμα των υποψηφιοτήτων.
Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι θα γίνει εκλογή από τη βάση ακόμη και εάν υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος, εξηγώντας ότι αυτή η διαδικασία «δημιουργεί πολιτικά την προϋπόθεση της ενεργοποίησης ενός κόσμου που θα έχει προθερμανθεί και θα έχει μπει σε διαδικασία λίγο πριν τις εκλογές».
Η κρατική χρηματοδότηση
Οπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, δεν ζητήθηκε καμιά χαριστική ρύθμιση, αλλά από τα χρήματα που δικαιούνται τα κόμματα το 50% να κατευθυνθεί για την εξυπηρέτηση των οφειλών των κομμάτων προς τις τράπεζες και τα υπόλοιπα στα κόμματα προκειμένου να λειτουργήσουν.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το θέμα ανέκυψε όταν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη απευθύνθηκε στην τράπεζα Αττικής για δάνειο για το κόμμα της, το οποίο δεν έλαβε με την αιτιολογία ότι δεν έχει συμμετάσχει σε εκλογές ώστε να δικαιούται χρηματοδότηση.
Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη κατήγγειλε το όλο ζήτημα στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα ενώ παράλληλα οι τράπεζες σταμάτησαν να εκταμιεύουν τα προβλεπόμενα για τα κόμματα ποσά.
Στο μεταξύ, απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στον δεύτερο όροφο των κεντρικών Γραφείων του Κινήματος, όπου συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο, ζητώντας σχετική ενημέρωση.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου