Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Μοίρασαν ρόλους για διμέτωπο

Στη μάχη με στόχο τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» έριξε ο Αντ. Σαμαράς τον Ευ. Μεϊμαράκη.
Στη μάχη με στόχο τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» έριξε ο Αντ. Σαμαράς τον Ευ. Μεϊμαράκη.
Με ξεκάθαρους πλέον ρόλους, τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ αναλαμβάνουν να δώσουν συνέχεια στον διμέτωπο αγώνα που έχει κηρύξει, εν όψει των εκλογών, ο Αντ. Σαμαράς.
Ο Γ. Μιχελάκης έχει θεσμικά αναλάβει την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη Φ. Γεννηματά, ενώ τα άλλα κόμματα της Κεντροδεξιάς φαίνεται ότι έχουν τεθεί στο στόχαστρο των
κ. Μεϊμαράκη και Μουρούτη.
Χθες, ο κ. Μιχελάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να στηρίξει τη γραμμή της ΝΔ που εστιάζεται στο σύνθημα «Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος».
«Οση προσπάθεια κι αν κάνει ο κ. Βενιζέλος, διά της εκπροσώπου του» τόνισε χαρακτηριστικά, «κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι δεν ήταν μόνο εκτελεστής του Μνημονίου, αλλά -όπως αποκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου- και ένας από τους βασικούς συντάκτες του. Πρωτεργάτης σε όλα αυτά που έριξαν τους Ελληνες στην απελπισία».
Γ. Μιχελάκης
Γ. Μιχελάκης
«Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει» -συνέχισε- «ότι, όπως αποκάλυψε ο κ. Ραγκούσης, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο κ. Βενιζέλος μετείχε ως κορυφαίος υπουργός και αντιπρόεδρος, δεν τόλμησε ''να πειράξει μικρές ολιγαρχίες''. Με αποτέλεσμα να καταφεύγει συνεχώς σε φόρους, περικοπές μισθών και μειώσεις συντάξεων».
«Αγκάθι»
Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο επιτελείο της Λ. Συγγρού δείχνουν ότι ένα από τα βασικά τους πολιτικά προβλήματα πλέον είναι και ο Π. Καμμένος. Στη «μάχη» για την «αποδόμηση» του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», πέραν του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ και πολιτικού φίλου του κ. Σαμαρά, Γ. Μουρούτη, έχει εμπλακεί και ο Β. Μεϊμαράκης.
Σε ομιλία του χθες σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός (και βουλευτής της Β' Αθηνών, όπως και ο κ. Καμμένος), «φωτογράφισε» τον πρώην συνάδελφό του στη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που λένε να μην πληρωθεί ένα κομμάτι του χρέους να μην πάρουν στις εκλογές 10%, όπως λένε. Να πάρουν 50% και μετά να πάνε στη Μέρκελ και να πουν γιατί δεν πληρώνουν».
Στο ίδιο πλαίσιο, της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της «γαλάζιας πολυκατοικίας», εντάσσεται και η προβολή των θεμάτων «νόμου και τάξης» από την πλευρά της ΝΔ.
Χθες, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, σε non paper που διένειμε στους βουλευτές, αναφέρθηκε αποκλειστικά στα θέματα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, δίνοντας έμφαση στην κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια και στον αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων.
Θερμό επεισόδιο
«Φταίνε... άγχος και ένταση»
Στην... ένταση και στο άγχος απέδωσε το έντονο φραστικό επεισόδιο που υπήρξε μπροστά από το γραφείο του κ. Σαμαρά το πρωί της Τρίτης ο κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος, που ήταν μαζί με τον κ. Γ. Μουρούτη οι «πρωταγωνιστές».
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο οποίος λίγο έλειψε να υποβάλει την παραίτησή του μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του κόμματος, δήλωσε χθες (ρ/ς Real) ότι ήταν υπερβολικά τα όσα γράφτηκαν σχετικά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου