Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΝΔ: «Ποιος φοβάται τις εκλογές;»


«Μαγειρέματα» με το PSI και την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πίσω από τα σενάρια για αναβολή των εκλογών, βλέπει η ΝΔ και δείχνει τον Σηφουνάκη που... διαψεύδεται από Καψή και Διαμαντοπούλου. 
Τη σαφή δήλωση του Λουκά Παπαδήμου για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών αξιώνουν πλέον στη Λ. Συγγρού έπειτα από τα τελευταία 24ωρα των «περίεργων» όπως τα χαρακτηρίζουν σεναρίων για αναβολή ή μετάθεση των εκλογών. 



Στελέχη στο «γαλάζιο» επιτελείο δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τις επόμενες ημέρες μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες μετά και το χθεσινό τραγικό περιστατικό στην πλατεία Συντάγματος με τον αυτόχειρα 77χρονο συνταξιούχο, κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στη δήλωση που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος έχει ήδη πει πως οι εκλογές εκτός από ουσιαστικούς λόγους θα λειτουργήσουν εκτονωτικά για την κοινωνία. 


Χωρίς να το λένε δημόσια, πολλοί βουλευτές της ΝΔ εκτιμούν ότι αυτά τα σενάρια επιχειρείται να συνδεθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τόσο με το PSI αλλά όσο και με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – σημειώνουν ωστόσο ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια ή δικαιολογίες για να μη στηθούν οι κάλπες την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου. 


Ακόμη και τώρα πάντως υπάρχουν «φωνές» που μιλούν για εξάντληση της 4ετίας από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση έστω και χωρίς τον κ. Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου κάτι που σύμφωνα με τη Λ. Συγγρού αποδεικνύει ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος φοβούνται τις εκλογές». 


«Εκλογές την καταληκτική ημερομηνία» πρότεινε χθες ο Ν. Σηφουνάκης λέγοντας μάλιστα πως αυτή την άποψη έχουν και άλλοι βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο κ. Σηφουνάκης μάλιστα επικαλέστηκε τρία... επιχειρήματα: PSI, Τράπεζες και μέτρα τον Ιούνιο την ώρα που από τον «αέρα» της ΝΕΤ ο Π. Καψής διέψευδε τα όποια σενάρια για αναβολή ή μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών. 


Λίγες ώρες αργότερα πάντως μία ορκισμένη μέχρι χθες «εχθρός» των εκλογών, η Άννα Διαμαντοπούλου, έλεγε στην ολομέλεια της βουλής πως πλέον δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να στηθούν οι κάλπες και να εκφραστεί ο ελληνικός λαός. 


«Είτε το θέλουν στο ΠΑΣΟΚ, είτε όχι, οι εκλογές θα γίνουν άμεσα και οι πολίτες θα επιλέξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ με εκλεγμένο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά» δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος επιτέθηκε και πάλι στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη συμβολή που είχε στο πρώτο μνημόνιο.


Η τακτική αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα όπου αναμένεται και η πρώτη εξόρμηση Σαμαρά εντός του Λεκανοπεδίου: Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί το Σάββατο το Αιγάλεω, μία από τις λεγόμενες «παραδοσιακές περιφέρειες» της Β’ Αθηνών όπου ήδη παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα από τον Π. Καμμένο και τον Γ. Καρατζαφέρη με αιχμή το μεταναστευτικό και την καταψήφιση του δεύτερου μνημονίου. 


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου