Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Kύπρος:Το μείζον θέμα της οικονομικής κρίσης στις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, δηλώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Α. Μαυρογιάννης



Στα μεγάλα θέματα, τα οποία αναμένεται να βρίσκονται στην «ατζέντα» της Κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Τόνισε ότι θα κυριαρχήσουν το «μείζον θέμα της οικονομικής κρίσης και οι προσπάθειες εξόδου από αυτήν».


Αλλα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί η κυπριακή προεδρία, σύμφωνα με τον κ. Μαυρογιάννη, είναι η διαχείριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαίσιου με απώτερο στόχο, όπως τόνισε, την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας μέχρι το τέλος του 2012.
Ο υφυπουργός, ο οποίος μιλούσε σε σεμινάριο του ΚΥΠΕ (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων)με θέμα «Κυπριακή Προεδρία: Η πρόκληση για τους δημοσιογράφους», ανέφερε ότι άλλοι στόχοι είναι: - Η ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης. - Η υλοποίηση της Στρατηγικής Ευρώπη 2020, και η περαιτέρω εμβάθυνση της Ενιαίας Αγοράς.
- Η επίτευξη βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξης. Επίσης, θα δοθεί βαρύτητα στην ολοκλήρωση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου μέχρι το τέλος του 2012 και θα προωθηθούν επίσης θέματα κοινωνικής συνοχής και απασχόλησης, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους.
Έμφαση θα δοθεί και στην επανεκκίνηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της ΕΕ, στη Νότια Διάσταση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και στα θέματα Διεύρυνσης.
Ο Κύπριος υφυπουργός τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να διακρίνει και να διαχειριστεί ενδεχόμενες πολιτικές παγίδες που συνδέονται με το κυπριακό.
«Ασπίδα μας θα είναι τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου για την Τουρκία, όπου η τελευταία καλείται να επιδείξει πλήρη σεβασμό στο θεμελιώδες θεσμικό στοιχείο, αυτό του ρόλου της προεδρεύουσας χώρας», κατέληξε ο κ. Μαυρογιάννης.



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου