Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα ζητήσουμε 500 εκατ. € από τα κανάλια»


Σε ανοιχτή συνέλευση στα Πετράλωνα μίλησε χθες το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας
Βολές κατά ΜΜΕ από τον υπεύθυνο Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Μουλόπουλο, για διαστρεβλωμένη παρουσίαση της επίσκεψης Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο. «το περίφημο... Ολαντρέου παρουσιάστηκε ως τέτοιο μόνο στην Ελλάδα»
Βολές κατά ΜΜΕ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι παρουσιάστηκε διαστρεβλωμένα το ταξίδι του κ. Τσίπρα σε Γαλλία και Γερμανία, ενώ προειδοποίησε ότι εάν γίνει κυβέρνηση θα αποτιμήσει την αδειοδότηση των καναλιών στο ποσό των... 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπεύθυνος της Επιτροπής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος τόνισε ότι «θα σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής στα ΜΜΕ» μέσω του ξεκαθαρίσματος του τοπίου των αδειοδοτήσεων των καναλιών, ενώ άφησε αιχμές για ορισμένους δημοσιογράφους ότι «κάνουν ηθελημένη σπέκουλα».
Σε ό,τι αφορά την αναφορά του κ. Τσίπρα στο Παρίσι περί «Ολαντρέου», για τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ, ο κ. Μουλόπουλος είπε ότι «το περίφημο... ατόπημα» μόνο στη χώρα μας παρουσιάστηκε ως τέτοιο. «Αυτό που παρουσιάστηκε εδώ δεν έγινε πουθενά, ούτε στη Γαλλία, όπου δεν θεώρησαν ότι είναι ατόπημα κατά του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας», είπε παρουσιάζοντας κείμενα γαλλικών εφημερίδων.
Ο κ. Μουλόπουλος όρισε τη διαπλοκή ως εξής: «Χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης - ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής - πολιτική για παραγωγή χρήματος». Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κλείσει κανένα ΜΜΕ, αλλά θέλει «υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ» και «όλα να γίνουν με τους κανόνες της αγοράς».
Σε σχετικό ερώτημα για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών ο κ. Μουλόπουλος επικαλέστηκε επισημάνσεις του ΔΝΤ, το οποίο, όπως ανέφερε, έχει υπολογίσει ότι η ρύθμιση της αδειοδότησης θα αποδώσει στο κράτος 500 εκ. ευρώ, «πολύ περισσότερα δηλαδή από τα 325 εκ. ευρώ που αναζητούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί επιβάλλοντας επιπλέον μέτρα περικοπών».
Η Κουμουνδούρου επιχείρησε να επισημάνει ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο βοήθησε να ανοίξει η συζήτηση καθώς, σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «όλοι αποδέχονται πως η κατάρρευση της Ελλάδας σημαίνει διάλυση του ευρώ».
Οπως σημείωσε ο κ. Μουλόπουλος, αυτό που ειπώθηκε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν: «Εφαρμόστε τις συμφωνίες, οι οποίες ενέχουν στάτους συνθηκών, και ελάτε να συζητήσουμε τι θα αλλάξουμε». Επίσης, είπε ότι «επέμειναν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και συμφωνούν ότι τα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να τελειώσουν».
Μάλιστα, ο κ. Μουλόπουλος επικαλέστηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μπιζανί, ο οποίος είναι επικεφαλής ενός βελγικού think tank και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης και ότι από τη συνάντηση αυτή προέκυψε ότι υπάρχει κοινός τόπος όσον αφορά να μη συνεχιστεί η εσωτερική υποτίμηση στη χώρα.
Συνάντηση με συνδικαλιστές
Επίθεση του Αλ. Τσίπρα κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη»
Σε διμέτωπο κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει αποδυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς χαρακτήρισε τον Ευ. Βενιζέλο και τον Α. Σαμαρά «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού».
Ο κ. Τσίπρας, δυο εικοσιτετράωρα μετά το ταξίδι στο Παρίσι και στο Βερολίνο και στη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με αφορμή τον χαρακτηρισμό «Ολαντρέου», δήλωσε ότι «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη».
Μετά τη συνάντηση που είχε χθες ο κ. Τσίπρας με ομοσπονδίες εργαζομένων και συνδικαλιστικές οργανώσεις, είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να μη λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει κόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού, κάτι που - όπως είπε - μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να το πράξει.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως μέχρι τις 6 Μαΐου όλοι έλεγαν ότι οι νόμοι του Μνημονίου πρέπει να εφαρμοστούν και ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και προσέθεσε πως οι νόμοι αυτοί δεν ήρθαν να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, αλλά να σώσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών.
Μάλιστα σχολίασε και τις επαφές Βενιζέλου - Σαμαρά στις Βρυξέλλες, καθώς για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι φάνηκε να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού, ενώ για τον κ. Σαμαρά προσέθεσε ότι «στη ζεστή θαλπωρή των ομοϊδεατών του -την Ανγκελα Μέρκελ και τους άλλους του ΕΛΚ-, φάνηκε να αισθάνεται άνετα απέναντι σε αυτούς τους οποίους -μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της Ντόρας Μπακογιάννη- θεωρούσε αντιπάλους».
Τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, λέγοντας πως «η πραγματικότητα είναι μία: Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανέναν σύμμαχο στην Ευρώπη και οδηγούν την Ελλάδα σε απόλυτη απομόνωση».

Παναγιώτης Τσούτσιας

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου