Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Νέα δημοσκόπηση: Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με ορίζοντα διετίας


Νέα δημοσκόπηση: Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με ορίζοντα διετίας : Κυβέρνηση με ορίζοντα διετίας επιθυμεί ένας στους δύο ψηφοφόρους (49,4%) σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ΕΔΕ (Ελληνικής Εταιρείας Δημοσκοπήσεων) που δημοσιεύεται στην Παρασκευή και 13

Κυβέρνηση με ορίζοντα διετίας επιθυμεί ένας στους δύο ψηφοφόρους (49,4%) σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ΕΔΕ (Ελληνικής Εταιρείας Δημοσκοπήσεων) που δημοσιεύεται στην Παρασκευή και 13 σε δείγμα 1.000 ατόμων (21-22 Μαΐου).

Ωστόσο, εκεί που περιπλέκεται το θέμα είναι στους πιθανούς συνδυασμούς αφού -όπως εκτιμά και το 76% των ερωτηθέντων- θα οδηγηθούμε σε κυβέρνησης συνεργασίας. Σε ποσοστό 14,6% οι Έλληνες ψηφοφόροι «βλέπουν» κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ δεύτερη «επιλογή» είναι η κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (12,4%).



Σχεδόν ένας στους δέκα θεωρεί ότι θα προκύψει τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (9,7%), ενώ ελαφρώς μικρότερο ποσοστό (8,4%) πιστεύει το ίδιο αλλά με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ αντί του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ένας στους είκοσι (5,2%) «βλέπει» κυβέρνηση Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, ενώ ανάλογο ποσοστό (4.9%) πιστεύει σε κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Τέλος, υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό (1,6%) των ψηφοφόρων που… προσδοκά σε τετρακομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Πάντως, υπάρχει και ένα σεβαστό ποσοστό (20,9%) που «βλέπει» επριθώριο άλλων συνδυασμών για σχηματισμό κυβέρνησης.

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, οι ερωτηθέντες εκτιμούν σε ποσοστό 21,7% ότι Βενιζέλος και Σαμαράς μπορούν να συνεργαστούν πιο αρμονικά απ’ όλους, ενώ ακολουθεί ο συνδυασμός Τσίπρας-Κουβέλης με 7,4% και η τριάδα Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης με 5,2%. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ένας στους τέσσερις (25,1%) θεωρεί πως κανένας δε μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν αλλά και η εκτίμηση του 0,8% ότι θα συνεργαστούν αρμονικά Τσίπρας-Κουβέλης-Παπαρήγα.



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου