Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αντιδράσεις στη δήλωση Στρατούλη για τις τραπεζικές καταθέσεις


Αντιδράσεις στη δήλωση Στρατούλη για τις τραπεζικές καταθέσεις : Αντιδράσεις προκάλεσε μια δήλωση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Στρατούλη, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ανέφερε με τις τραπεζικές καταθέσεις:

Αντιδράσεις προκάλεσε μια δήλωση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Στρατούλη, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ανέφερε με τις τραπεζικές καταθέσεις: 

Οι σημερινές δηλώσεις του κυρίου Στρατούλη δείχνουν την απερίγραπτη ανευθυνότητα και έλλειψη γνώσης της πραγματικής οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.



«Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» δήλωσε ο κ. Στρατούλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα «εγγυηθεί, δεν θα δεσμεύσει τις καταθέσεις των πολιτών» και ότι τα χρήματα των καταθετών θα αξιοποιηθούν «για στήριξη δημόσιων, κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων». 

Η  πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σχολίασε επικριτικά τις δηλώσεις Στρατούλη:

«Ο κύριος Τσίπρας μας ενημέρωσε μέσω του κυρίου Στρατούλη ότι θα φέρει ανάπτυξη με τις τραπεζικές μας καταθέσεις!

Προσπερνάμε την προφανή άγνοια των δύο για το γεγονός, ότι οι καταθέσεις αυτές έχουν χορηγηθεί ήδη ως δάνεια, πολλά από τα οποία είναι στο κόκκινο και αναρωτιόμαστε μετά από αυτή τη δήλωση, ποιός σοβαρός επιχειρηματίας θα φέρει χρήματα στην Ελλάδα για επενδύσεις, όταν κινδυνεύουν τα λεφτά του να γίνουν έρμαιο των κυρίων Τσίπρα και Στρατούλη. Κανείς».

Ο  κ. Στρατούλης  κατήγγειλε πάντως διαστρέβλωση των δηλώσεών του και παρέπεμεψε στην απομαγνητοφωνημένη διατύπωσή του ότι  «εφ όσον αναδειχθεί αριστερή κυβέρνηση, με το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών. Αντίθετα θα τις αξιοποιήσουμε, μαζί με τα χρήματα των τραπεζών για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας».



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου