Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο στις 13.00 θα γίνει σύσκεψη με σκοπό τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές. Πιθανότερη λύση για τη θέση του πρωθυπουργού είναι ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Π. Πικραμένος.
«Προτείναμε συγκεκριμένη κυβέρνηση εθνικού σκοπού την αρνήθηκαν. Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.
Μετά από δύο ολόκληρες ώρες ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αφήνει αιχμές για τους συνομιλητές. «Προτιμούν τους δανειστές από κυβέρνηση εθνικού σκοπού».
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται οι κ.κ. Π. Καμμένος, Φώτης Κουβέλης, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Καμμένος, προσερχόμενος στο Προεδρικό, δήλωσε: «Κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν γίνεται με προβοκάτσιες». «Ο ελληνικός λαός έδωσε μία σαφέστατη εντολή. Απαλλαγή από το μνημόνιο».
«Η χώρα οδηγείται ξανά σε εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.
"Ο Καμμένος μας ζήτησε να τον στηρίξουμε να καταγγείλει το Μνημόνιο!Αυτό δεν μπορεί να γίνει", είπε ο κ. Βενιζέλος. Η χώρα "οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές. Οδεύει σε εκλογές μέσα σε λίγες ημέρες υπο πολύ ασχημες συνθήκες επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στενό κομματικό και παρερμηνεύεουν την εντολή του ελληνικού λαού."
Τόνισε ότι παρευρμηνεύεται η εντολή των πολιτών, σημειώνοντας πως «ο λαός μας είπε στις 6 Μαΐου ότι δεν θέλει ξανά εκλογές, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας και την Ελλάδα στο ευρώ»
«Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδα στους Ελληνες, δεν το πετύχαμε», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.
Είπε ακόμη ότι «είναι υποχρέωση του κάθε Ελληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης» τα οποία όπως είπε είναι «αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο οι στρατηγικές και οι σκοπιμότητες των κομμάτων».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΣ ανέφερε τέλος ότι επικράτησε αλλαζονία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός, προσθέτοντας πως «είναι πολλοί αυτοί που επιδίδονται σε εμπόριο ψευδαισθήσεων».
Μετά από αυτό και εφόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταλήξει τελεσίδικα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή τότε θα αρχίσει νέα διαβούλευση με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων επιδιώκοντας σε πρώτη φάση το σχηματισμό κυβέρνησης που θα διενεργήσει εκλογές.
Εαν θα σταθεί δυνατό να συμφωνήσουν τα κόμματα ή να συνεναίσουν τα κόμματα σε έναν πρωθυπουργό που θα διενεργήσει τις εκλογές τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει άλλη λύση από το να ορίσει σαν πρωθυπουργό έναν από τους τρεις προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας ξεκινώντας από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.Και σε συνενόνηση μαζί του και σε επαφή με τα άλλα κόμμματα θα σχηματίσει την εκλογική κυβέρνηση που θα προεδρεύεται από έναν δικαστικό.
Αυτή η κυβέρνηση θα διενεργήσει εκλογές. Οταν σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση θα διαλυθεί η Βουλή κατά τη γνώμη μου αφού πρώτα συνέλθει την Πέμπτη στις 17 Μαϊου και αφού συγκροτηθεί σε Σώμα την Παρασκευή 18 Μαϊου.
Αμέσως μετά μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές εντός 30 ημερών από την Παρασκευή 18 Μαϊου ή το Σάββατο 19 Μαϊου που πιθανόν να διαλυθεί η Βουλή.
zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου