Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

«Το ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αυτή ανεδείχθη ως η μόνη δύναμη υπευθυνότητας»


Καταλύτη χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε κολλημένοι στην εξουσία, δεν θέλουμε να σηκώνουμε συνέχεια το σταυρό, χωρίς το ΠΑΣΟΚ όμως δεν μπορεί να δοθεί λύση. Μετά τις επόμενες εκλογές, δεν θα υπάρχει περιφέρεια χωρίς βουλευτή του ΠΑΣΟΚ».


«Οι μέρες που μεσολάβησαν από τις εκλογές και μετά, και ιδίως η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ανέδειξαν την πραγματική φυσιογνωμία των κομμάτων σε σχέση με αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά [...[ Το ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αυτή ανεδείχθη ως η μόνη δύναμη υπευθυνότητας», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ότι οδηγούμαστε σε εκλογές ξανά επειδή κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν εξαρχής τη στρατηγική της επανάληψή τους, δεν φέρθηκαν υπεύθυνα και δεν ανέλαβαν την αυξημένη ευθύνη που τους αναγνώρισε το εκλογικό σώμα. Χάνουμε χρόνο, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε «αυτή η διαδικασία είναι απώλεια ιστορικού χρόνου. Αν το ΠΑΣΟΚ είχε περισσότερη κοινοβουλευτική δύναμη τώρα η χώρα δεν θα έχανε ιστορικό χρόνο».

Και επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αποδείχθηκε ότι κάποιες δυνάμεις όταν τους καλείς να εφαρμόσουν στην πράξη τα λεγόμενά τους, λακίζουν».

«Ανοίγουμε μέτωπο με την Δεξιά που οδήγησε την χώρα στις εκλογές με την ψευδαίσθηση της δήθεν αυτοδυναμίας, ανοίγουμε μέτωπο με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς, ανοίγουμε καθαρό και σαφές μέτωπο με την ανευθυνότητα την δημαγωγία και τον λαϊκισμό που εμφανίζεται ως αριστερός και προοδευτικός», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που περιγράφοντας την μετεκλογική πρόταση του Κινήματος έκανε λόγο για κυβέρνηση με κορμό την «υπεύθυνη Κεντροαριστερά».

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου