Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΕΠΑΦΗ ΓΑΠ – ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΜΕ ΦΟΝΤΟ (ΚΑΙ) ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ


 
Μίλησα το πρωί με ένα συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου. Ήθελα να δω αν υπάρχει κάτι από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού για αυτά που συμβαίνουν.
«Τις θέσεις και τις απόψεις του Παπανδρέου τις ξέρεις. Γιατί να αλλάξουν τώρα που οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ‘αλήθεια’ των προσπαθειών που έκανε ουσιαστικά μόνος του απέναντι σε όλους και μέσα σε ένα κλίμα άκρως πολεμικό; Μήπως δεν τα είχε πει εδώ, μήπως δεν τα είχε πει σε όλους, στην Ευρώπη, παντού; Τώρα τα βλέπουν όλοι μπροστά στα μάτια τους. Έτσι είναι η ζωή», μου απάντησε.


«Και τι κάνει τώρα», τον ρώτησα. «Ό,τι μπορεί περισσότερο. Και μιλάει με όλους. Κάνει τη δουλειά που ξέρει καλύτερα από όλους, με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από όλους».
«Τι εννοείς, μιλάει με όλους», τον ρωτώ.
«Με όλους, και εδώ και έξω. Να, χθες το βράδυ μίλησε με τον Γιούνκερ. Γνωρίζονται καλά, είχαν πάντα πολύ καλή χημεία μεταξύ τους. Ο Παπανδρέου δεν ξεχνά ότι βοήθησε πολύ τη χώρα σε πολύ δυσκολότερες στιγμές από αυτές που ζούμε σήμερα και ο Γιούνκερ εκτιμά ιδιαίτερα τον Πρόεδρο. Αναγνωρίζει ότι έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε στον αγώνα σωτηρίας που δίνει η χώρα. Και αναγνωρίζει, το έχει πει πολλές φορές, ότι εδώ έγινε ένα θαύμα. Τέτοια προσπάθεια και τέτοια αποτελέσματα δεν υπάρχουν πουθενά αλλού».
«Και τι είπαν», ρώτησα. «Είχαν μια φιλική συζήτηση. Εξάλλου, μιλούν συχνά. Ενημέρωσε ο ένας τον άλλον για τις εξελίξεις. Ο Γιούνκερ δεν είχε κάτι καινούργιο. Προσπάθεια χρειάζεται. Ο Παπανδρέου του ζήτησε να βάλει και πάλι πλάτη. Ο Πρόεδρος, ας μην ξεχνάς, θα έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τις ηγεσίες και τους εκπροσώπους 160 κομμάτων στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Πρέπει να τους μιλήσει και για τις θέσεις και
τους στόχους της χώρας, ως εκ τούτου πρέπει να πάει πάνοπλος. Ετοιμάζεται, λοιπόν».
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου