Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ» ΚΑΙ …ΣΥΜΒΟΛΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

 
Νέα …λάμψη θα έχει στο εξής ο «ήλιος» του ΠΑΣΟΚ, με επτά ακτίνες που θα αντιστοιχούν σε ισάριθμες ενότητες της ομιλίας Βενιζέλου στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη. Αυτή θα αποτελέσει και το δικό του πολιτικό και ιδεολογικό «μανιφέστο» για το ΠΑΣΟΚ της νέας -δικής του- εποχής.

Τις τελευταίες πινελιές στην διακήρυξη ιδεολογικο-πολιτικού περιεχομένου για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, που θα παρουσιάσει στην εκδήλωση για τα 38α γενέθλια του κόμματος την 3η Σεπτέμβρη, βάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μαζί, σχεδιάζει την
…αισθητική παρέμβαση που θα κάνει στον «ήλιο» του ΠΑΣΟΚ.
Αυτός σήμερα έχει δύο “versions”. Μία με επτά κυματιστές ακτίνες και μία με εννέα ίσιες. Ο νέος «ήλιος» θα έχει επτά ακτίνες και για συμβολικούς λόγους, σε τόσους κεντρικούς άξονες θα είναι δομημένη η ομιλία του προέδρου του κόμματος στην εκδήλωση που θα γίνει στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, σηματοδοτώντας την ουσιαστική έναρξη «ανασύστασης» του ΠΑΣΟΚ.
Στην ίδια εισήγηση, ο πρόεδρος του κόμματος θα επιχειρήσει κατά πληροφορίες να επαναπροσδιορίσει ιδεολογικά ολόκληρο τον χώρο της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, ευελπιστώντας να παίξει σε βάθος χρόνου ηγετικό ρόλο σε αυτόν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιχειρήσει να δώσει τέλος στις εσωκομματικές έριδες που ξεκινούν από τις κατηγορίες κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για ανεπαρκή συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Το πλήρες στίγμα του νέου κόμματος, όπως επιθυμεί να το διαμορφώσει ο ίδιος, πάντως, θα δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ομιλία του στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στο μεταξύ, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες αντιδράσεις για το εγχείρημά του. «Ας ελπίσουμε ότι ο πρόεδρος δεν έχει ξεχάσει το αυθόρμητο χειροκρότημα των παρεβρισκομένων στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος στις αρχές Ιουλίου, όταν στην ομιλία του ανακοίνωσε την μη πρόθεσή του να αλλάξει το όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ», λένε με νόημα στελέχη του κόμματος στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους…
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου