Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κακλαμάνης και Κεφαλογιάννης στην τελική ευθεία για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ

Ως η πρώτη εσωκομματική αναμέτρηση για τη ΝΔ χαρακτηρίζεται η εκλογή του νέου γενικού γραμματέα, που θα γίνει αύριο το πρωί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος…
Στο εσωτερικό του κόμματος έχουν διαμορφωθεί δύο κυρίαρχες τάσεις που θα αναμετρηθούν και εκφράζονται από τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη και Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη. Οσον αφορά στις άλλες υποψηφιότητες, ο γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ, Φίλιππος Ταυρής, αποσύρθηκε από την «κούρσα», αφού με πρόσφατη απόφαση του κ. Σαμαρά
ορίστηκε επικεφαλής των οργανωτικών διαδικασιών για το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος, που προγραμματίζεται για το 2013. Επίσης, αποσύρθηκε ο νεοεκλεγείς βουλευτής Βοιωτίας Ιωάννης Καράμπελας.
Από το Μέγαρο Μαξίμου καταβλήθηκε προσπάθεια να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι, διότι μια εκρηκτική κατάσταση δεν βοηθάει και την προσπάθεια του κ. Σαμαρά, ο οποίος έχει άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή και δεν είναι στην κορυφή της ατζέντας το ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας.
Πάντως, στελέχη της ΝΔ αναγνωρίζουν ότι το πρόσωπο που θα εκλεγεί στη θέση του γραμματέα θα έχει κρίσιμο ρόλο σε μια περίοδο που, λόγω των μέτρων, θα υπάρξουν εντάσεις και πρέπει το κόμμα να έχει παρέμβαση.
Το ζήτημα είναι ποιο πρόσωπο αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο του Μεγάρου Μαξίμου. Σημειώνεται ότι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, σε επιστολή που έστειλε χθες στα μέλη του κόμματος, τα κάλεσε, μεταξύ άλλων, να βελτιώσουν όλοι μαζί την οργανωτική δομή του κόμματος και να μεταφέρουν στην κυβέρνηση τόσο τις απόψεις της οργανωμένης βάσης όσο και ολόκληρης της κοινωνίας.
Από την άλλη πλευρά, ο βουλευτής Ηρακλείου Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης προτίμησε να τηρήσει χαμηλούς τόνους.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου