Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ρεπορταζ της Handelsblatt για Σαμαρά: ενώ προεκλογικά έθετε εμπόδια στις μεταρρυθμίσεις, σήμερα εμφανίζεται ως υπέρμαχος των διαρθρωτικών αλλαγών στη χώρα.


Handelsblatt: "Εντυπωσιακή η στροφή του Σαμαρά"

Για «πραγματικά εντυπωσιακή» στροφή της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο σήμερα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία υποστηρίζει ότι ενώ προεκλογικά έθετε εμπόδια στις μεταρρυθμίσεις, σήμερα εμφανίζεται ως υπέρμαχος των διαρθρωτικών αλλαγών στη χώρα. 

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο ο Έλληνας πρωθυπουργός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρόσφατη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα,  όπως επίσης και με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.



«Ο Σαμαράς κατάφερε να λειάνει ξανά το έδαφος», επισημαίνει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει ότι αυτό έγινε «χάρη στην πειθώ του».  Κατά την Handelsblatt «η  προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν τίθεται πλέον επί τάπητος από τον κυβερνητικό συνασπισμό», ενώ  αναφέρεται και σε βελτίωση του κλίματος για την Ελλάδα στο ΔΝΤ, σύμφωνα με εμπειρογνώμονα του Ταμείου τον οποίο επικαλείται. 

Σε συνέντευξη επίσης που δημοσιεύεται στην Handelsblatt,  ο πρόεδρος του κόμματος των  Ελεύθερων Δημοκρατών στη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία Κρίστιαν Λίντνερ, τονίζει ότι «δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι πολιτικοί και οικονομικοί κίνδυνοι ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη».


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου