Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Δε βρέθηκε λύση για να κλειδώσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ


Χωρίς συμφωνία στα επιμέρους μέτρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς για ακόμη μία φορά συμφωνήθηκε το γενικό πλαίσιο, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες. Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του

Φώτη Κουβέλη, ο ίδιος διαφωνεί κάθετα στις οριζόντιες

περικοπές. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες αυτό που αναζητούν Αντώνης Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης είναι το κέντρο ισορροπίας στις περικοπές, στα ειδικά μισθολόγια αλλά και στα νέα φορολογικά μέτρα. Θέμα σε εκκρεμότητα παραμένει το πως τα μέτρα που θα αποφασιστούν θα περάσουν από τη Βουλή και ποια από αυτά θα ενταχθούν απλώς στον προϋπολογισμό.

Έτσι δεν κλείδωσε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ στη σημερινή συνάντηση.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα μέτρα και εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τις οριζόντιες περικοπές, αλλά και τις περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ.


«Οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης. «Όχι οριζόντιες περικοπές, όχι περαιτέρω μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε.


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αμέσως μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι συνεχίζεται και η συζήτηση για τα ειδικά μισθολόγια, ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τέλος σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνει περικοπή των χρημάτων που λαμβάνουν οι ΟΤΑ.
trelokouneli 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου