Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΓΑΠ:"Πάλεψα για το λαό μου"



Η πολιτική βούληση απουσιάζει τόσο από την Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, προκειμένου να προχωρήσει σε προοδευτικές αλλαγές, τόνισε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου από το Κέιπ Τάουν, μιλώντας "εκ προσωπικής πείρας".

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος έχει θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της Διεθνούς, επισήμανε ότι ο ίδιος πάλεψε για αλλαγή και πως η αδράνεια συνεχίζει να "σακατεύει" την παγκόσμια οικονομία.

"Είδα τον ιδεολογικό δογματισμό, τις λανθασμένες υποθέσεις και τα ειδικά συμφέροντα που αντιπροσωπεύουν οι συντηρητικές δυνάμεις», ανέφερε και υπογράμμισε ότι «μια ολιγαρχία μερικών τραπεζιτών είναι σήμερα πιο ισχυρή από εκλεγμένες κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς ή ακόμα και κράτη-έθνη".

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τα τελευταία χρόνια, σε μια υπερσυντηρητική Ευρώπη, βρήκε συμπαράσταση από τις προοδευτικές, σοσιαλιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις ανά τον κόσμο, οι οποίες κατανόησαν ότι ο αγώνας του ως πρωθυπουργού δεν ήταν για να επιβάλει την ύφεση ως σκοπό, αλλά ότι αυτή ήταν περισσότερο «μια δύσκολη αναγκαιότητα, σε ένα εχθρικό περιβάλλον, ώστε να δοθεί χρόνος και ελπίδα προκειμένου η Ελλάδα να κάνει βαθύτερες, αναγκαίες αλλαγές».
"Καθώς μια εθνική τραγωδία ξεπρόβαλε, πάλεψα για το λαό μου, μαζί με αυτόν. Απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες, παραμείναμε ζωντανοί και περήφανοι", σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το παιχνίδι "απόδοσης ευθυνών" του ενός προς τον άλλο στην Ευρώπη είναι επικίνδυνο, υπονομεύει τη δημοκρατία, καλλιεργώντας εθνικισμό και φασισμό και πως ενώ ο καθένας ευθύνεται για την κατάσταση στη χώρα του, η προκατάληψη αποκρύπτει τα πραγματικά ζητήματα.
Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησής του τόνισε ότι εφαρμόστηκαν σε τρία χρόνια περισσότερες μεταρρυθμίσεις από οποιαδήποτε άλλη εξελιγμένη χώρα: "εμείς οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα κληρονομήσαμε τεράστιο έλλειμμα και χρέος από τη Δεξιά", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προτάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και των κομμάτων-μελών της στην Ευρώπη για φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ευρωομόλογα, ευρωπαϊκό οίκο αξιολόγησης, ένωση τραπεζών κτλ.

Η φοροδιαφυγή και η μετακίνηση κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους αποτελεί ληστεία εις βάρος των πολιτών, συμπλήρωσε και τόνισε ότι η Ελλάδα υποφέρει από αυτή την πρακτική και πως εάν αυτό μόνο είχε αντιμετωπιστεί δεν θα χρειαζόταν πακέτο διάσωσης. Πρόσθεσε δε ότι παρά τις εκκλήσεις του προς την Ευρώπη, του G8, τους G20 και το τραπεζικό σύστημα, δεν έχουν κάνει τίποτα για να το αλλάξουν.
enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου