Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννενα ο Ολυμπιακός, 2-1 τον ΠΑΣ

Ο Ολυμπιακός, αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα, πέρασε νικηφόρα από τους Ζωσιμάδες και έκανε το «3 στα 3» στη Super League.
Η ομάδα του Ζαρντίμ, με γκολ των Μήτρογλου (60’) και Τζιμπούρ (67’), επιβλήθηκε με 2-1 του «Άγιαξ» της Ηπείρου και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, διευρύνοντας παράλληλα στους επτά βαθμούς τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό.
Το γκολ, με το οποίο μείωσε η ομάδα του Χριστόπουλου σημείωσε ο Γεωργίου στο 69’.


O αγώνας

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν δυνατά στους Ζωσιμάδες και ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, έχοντας δύο μικροευκαιρίες με τον Γκρέκο στο 6΄ και στο 11΄, που ωστόσο δεν ανησύχησαν τον Φεγκρούς.

Στο 34’ η ομάδα του Ζαρντίμ απείλησε με τον Σιόβα, ο οποίος μετά από εκτέλεση φάουλ του Μασάντο, έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν την πίεσή τους προς τους γηπεδούχους, που ήταν επικεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, και στο 39΄ είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Μανωλά.

Ένα λεπτό αργότερα ωστόσο ο ΠΑΣ απάντησε στα δοκάρια με τον Ντε Βινσέντι. Ο άσος του «Άγιαξ» της Ηπείρου έφυγε μόνος του, πέρασε τον Κάρολ, αλλά το πλασέ του βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας του Βορειοϊρλανδού γκολκίπερ των Πειραιωτών.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 52΄οι  πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν σημαντική διπλή ευκαιρία, όταν το σουτ του Μασάντο αποκρούστηκε από τον Φεγκρούς, που εξουδετέρωσε και το πλασέ του Τζιμπουρ.

Για να φτάσουμε στο 60ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου, που είχε περάσει δύο λεπτά νωρίτερα στο ματς, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για λογαριασμό του συγκροτήματος του Ζαρντίμ.

Ο Αμπντούν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσουκαλά, τροφοδότησε  τον Τζιμπούρ, ο οποίος με τη σειρά του έκανε ένα υπέροχο γύρισμα και ο διεθνής Έλληνας φορ έστειλε τη μπάλα στην άδεια εστία του Φεγκρους.

Επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 67΄ μετά από εξαιρετική πάσα του Ιμπαγάσα στον Τζιμπούρ, ο Αλγερινός φορ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 για την ομάδα του.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε με εύκολο τρόπο τη νίκη στους Ζωσιμάδες, οι γηπεδούχοι στο 68΄μείωσαν σε 2-1, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς.

Σκόρερ για την ομάδα του Χριστόπουλου ήταν ο Γεωργίου, που εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση του Κάρολ με τον Σιόβα και σε κενή εστία μείωσε σε 2-1, που δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη.
Κίτρινες: Κολοβέτσιος, Πάντος - Μοντέστο, Μανωλάς

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος)
: Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Λίλα (62΄ Τζανής), Πατσατζόγλου (89΄ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Γεωργίου (72΄ Βίλα), Ντε Βινσέντι, Ιλιτς.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Κάρολ, Παπάζογλου, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Γκρέκο (58΄ Μήτρογλου), Αμπντούν (73΄ Φουστέρ), Μασάντο, Τζιμπούρ (85΄ Φέισα).

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου