Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομίας, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της 77ης έκθεσης, όπου απηύθυνε σύντομη ομιλία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Φέτος είναι μια χρονιά διαφορετική, είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο. Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια. Η χώρα θα βγει από την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια».


Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η πρώτη αλήθεια που οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το ευρώ. Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης. Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εφαρμογή των διαρθωτικών αλλαγών και η περικοπή του ελλείμματος είναι βήματα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας και αναγνώρισε ότι πολλές από τις περικοπές είναι επώδυνες. Επανέλαβε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται και ότι οι περικοπές είναι προσωρινές.

«Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ενστόλων» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς κατά την είσοδό του στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ (10.20) είχε μια ολιγόπλεπτη συναντηση με μέλη της ομοσπονδίας παραπληγικών που τον περίμεναν. Του έδωσαν ένα φάκελο με τα αιτήματά τους, ζητώντας να μην καταργηθούν τα επιδόματά τους. «Θέλουμε να ζήσουμε, έχουμε δικαίωμα στη ζωή» του είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με δάκρυα στα μάτια, και ο πρωθυπουργός του απάντησε «θα κάνω ότι μπορώ».

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τις διοικήσεις της HELEXPO και της ΔΕΘ.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου