Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Εκτός νόμου η δράση της Χρυσής Αυγής


«Νομίζω ότι οι πρακτικές και η δράση της είναι εκτός νόμου! Άρα είναι αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα». Αυτό απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος όταν ρωτήθηκε αν το κόμμα του ζητάει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Όπως ανέφερε: «Στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν απασχολήσει κατά κόρον τη δικαιοσύνη.
Επιπλέον το μενού της δράσης της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πογκρόμ κατά μεταναστών, επιθέσεις κατά πολιτών με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, «προειδοποιήσεις» σε επιχειρηματίες να μην προσλαμβάνουν μετανάστες, εποχούμενες επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων πολιτών και άλλα πολλά. Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν περισσότερο μαφία παρά νόμιμη οργάνωση και βεβαίως παραπέμπουν στην περίοδο του Μεσοπολέμου».
Μιλώντας στο Real.gr και απαντώντας στο ερώτημα αν ο Φώτης Κουβέλης, σκέπτεται να θέσει το θέμα της παρέμβασης του εισαγγελέα στον πρωθυπουργό τόνισε: «Θέλω να θυμίσω ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που από το βράδυ των εκλογών τις 6ης Μαϊου συμπεριέλαβε στη δήλωσή του το θέμα της Χρυσής Αυγής, ενώ η ΔΗΜΑΡ είναι, ίσως, το μόνο κόμμα που σχεδόν καθημερινά θέτει το θέμα της φασιστικής οργάνωσης.  Από κει και πέρα εμείς μελετούμε τι ισχύει σε άλλες προηγμένες χώρες. Δεν νομίζω ότι είναι λιγότερο δημοκράτες ή ευαίσθητοι οι ευρωπαίοι σε τέτοια θέματα. Ο ναζισμός, ο ρατσισμός, η φασιστική μεθοδολογία διώκονται ποινικά. Νομίζω ότι το ίδιο πρέπει να πράξουμε και στη χώρα μας. Πάντως επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται ο κ. Δένδιας έδειξε σωστά ανακλαστικά για τα αποκρουστικά γεγονότα της Ραφήνας. Έτσι πρέπει να συνεχίσουν τα συντεταγμένα όργανα της χώρας».

report.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου