Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσ/νίκη: Στον εισαγγελέα για κακοδιαχείριση πολιτιστικών εκδηλώσεων



Στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελο Μπακέλα, μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης, προκειμένου να καταθέσει στοιχεία σε σχέση με τη διαχείριση των επετειακών εκδηλώσεων του δήμου Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης.

Ο κ. Μάτης υποστηρίζει ότι σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις εκδηλώσεων που εντάχθηκαν στο πλαίσιο του 2012 (στο διεθνές συμπόσιο για τις νέες προκλήσεις και στο urbanpicnic) δεν εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για δωρεάν είσοδο και χρεώθηκε εισιτήριο, ενώ σε μία τρίτη (συναυλία Ρακιντζή) παραχωρήθηκε δωρεάν χώρος του δήμου και παράλληλα κόπηκαν εισιτήρια, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ υποστήριξε: «Οι εκδηλώσεις για το 2012 ταλαιπωρήθηκαν έξι μήνες από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Και τώρα που το ξεπεράσαμε έρχεται κάποιος από τον δήμο να εμπλέξει εισαγγελία και δικαιοσύνη. Προσπαθούν να βρουν φαντάσματα και κακές διαχειρίσεις, ενώ το κάθε ευρώ ελέγχεται εξονυχιστικά».


nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου