Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαράζ Απεργιακών κινητοποιήσεων


Ανοίγει ο κύκλος των απεργιακών κινητοποιήσεων, με τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο της υγείας, στις Ένοπλες Δυνάμεις να βγαίνουν στους δρόμους, την ώρα που η Τρόικα απαιτεί δραματικές αλλαγές στα εργασιακά και η «συγκυβέρνηση» καλείται να επικυρώσει τις επιταγές των δανειστών.

Μετά τη δυναμική κινητοποίηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επί ποδός βρίσκονται σήμερα δάσκαλοι, καθηγητές, ένστολοι, γιατροί και εργαζόμενοι στους δήμους, που αντιδρούν στις επικείμενες περικοπές των μισθών τους και στο πακέτο των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ. Η Ανωτάτη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), η (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε στις 12:00 στα Προπύλαια.


(ΦΩΤΟ: Συγκέντρωση ΠΟΕ-ΟΤΑ)


(ΦΩΤΟ: Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος)


(Εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας)

Κλειστοί σήμερα και αύριο θα είναι οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση των δημάρχων που διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ. Στις 11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.


(Οι δήμαρχοι στους δρόμους)




(Συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών)


(Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, οδός Σταδίου)

Κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας

Μία ημέρα μετά το «πρώτο κουδούνι», οι δάσκαλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές σε τρίωρες στάσεις εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 5 μ.μ.).


(ΦΩΤΟ: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στα Προπύλαια)


(ΦΩΤΟ: Η ΟΛΜΕ στους δρόμους)
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Σε πενθήμερη αποχή έως την Παρασκευή παραμένουν και καθηγητές των ΤΕΙ, ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα οι πανεπιστημιακοί ορισμένων σχολών.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του λεκανοπεδίου Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, προανήγγειλε την κήρυξη νέας γενικής απεργίας σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ το αμέσως επόμενο διάστημα, με αιχμή τα νέα μέτρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

Επί ποδός οι γιατροί

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα, ενώ ανακοίνωσαν ότι
 από τις 17 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Την ίδια ώρα, σε επίσχεση εργασίας παραμένει και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναμένεται σήμερα να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ ρολά κατεβάζουν για σήμερα τα φαρμακεία του Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Ένστολη διαμαρτυρία διοργανώνουν σήμερα στις 16.30 μ.μ. στην πλατεία Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου) οι φορείς των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό στην Αττική. Από το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση στα γραφεία του Συνδικάτου στην Ομόνοια. Πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν τα γραφεία του Υπουργού Εργασίας.



Να σημειωθεί ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στα κεντρικά του ΤΤ και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


(Εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Σύνταγμα)


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου