Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα»


Ο Αλέξης Τσίπρας
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας ωστόσο ότι στο ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο θα καταργηθεί, αφήνοντας να διαφανεί ότι δεν πιστεύει ότι οι εταίροι θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός του ενιαίου νομίσματος. 

«Το μνημόνιο; Ποιο μνημόνιο; Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μνημόνιο θα καταργηθεί» σημείωσε.

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Αυτό που φωνάζουμε είναι ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. (...) Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ ως ένα «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και θα αποτύχει «για να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου υγιείς δυνάμεις».

Για τη λίστα Λαγκάρντ τόνισε ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει το 27% εκλογική δύναμη δεν γνωρίζει ποιοι είναι στη λίστα, όμως το γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια.

Χαρακτήρισε, τέλος, ως φασιστική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή σημειώνοντας ότι «η άνοδος του Χίτλερ επετεύχθη επειδή για τρία χρόνια ακολουθούσαν ένα πρόγραμμα σαν αυτό που έχουμε εδώ».

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου